2018-12-03 16:21:28
Φωτογραφία για Αποθρασύνονται οι ακροδεξιοί
Μπορεί οι καταλήψεις να μην απέδωσαν για τους ακροδεξιούς και εθνικιστές τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η δράση τους σταμάτησε. Το βράδυ του Σαββάτου περί

τα 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός θα ήταν άνευ σημασίας από μόνο του, ωστόσο οι ακροδεξιοί έχουν αποδειχθεί δεινοί χρήστες των σημερινών όρων επικοινωνίας. Ο,τι δεν κατάφεραν με τη συγκέντρωση το κατάφεραν σε επίπεδο επικοινωνίας βανδαλίζοντας το μνημείο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια ταπεινή στήλη στο ύψος περίπου του Βασιλικού Θεάτρου στην οποία γίνεται υπενθύμιση της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ την 30ή Οκτωβρίου του 1944.

Λίγο αργότερα και ενώ η πορεία είχε λήξει, μια ομάδα επιτέθηκε εναντίον νεαρού που έκανε σκέιτμπορντ στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης
. Στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε γνωστό ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους είχαν σώσει τον νεαρό αποδοκιμάζοντας τη δράση «κουκουλοφόρων». Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η επίθεση δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι θεώρησαν «ιεροσυλία» να κάνει κάποιος σκέιτμπορντ στην παραλία και στο συγκεκριμένο σημείο. Αργότερα προφανώς αναλογίστηκαν ότι η συνήθεια αυτή δεν είναι ενός μόνο νεαρού αλλά ολόκληρων ομάδων της νεολαίας, οπότε δεν ήταν και πολύ αποτελεσματικό να εμφανίζονται ότι επιτίθενται σε παιδιά που κάνουν το χόμπι τους.

Αλλά υπάρχει και περιστατικό το οποίο δεν καταγράφηκε στην αδυσώπητη ροή της ειδησεογραφίας. Συνέβη το Σάββατο 24/11, όταν μεταξύ 10 και 11 το βράδυ άγνωστοι μπούκαραν στο σπίτι του δασκάλου Γ.Π. στο Ωραιόκαστρο, τα έκαναν όλα άνω-κάτω, όπως συνήθως κάνουν οι διαρρήκτες, μόνο που δεν έδειξαν την ανάλογη συνηθισμένη συμπεριφορά των διαρρηκτών.

Δεν πήραν δηλαδή τα χρήματα της εκδρομής της τάξης που υπήρχαν πάνω στο γραφείο του και ήταν εμφανέστατα, δεν άγγιξαν ούτε τα χρήματα της τάξης της συζύγου του. Μπορεί να μην ήταν μεγάλα ποσά, ωστόσο ήταν 200 με 300 ευρώ, δεν πλησίασαν όμως ούτε τα «χρυσαφικά», σταυρουδάκια και καδένες.

Πολιτικός εκφοβισμός

Η ενέργεια είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας καταδρομικής επιχείρησης πολιτικού εκφοβισμού και αντίδρασης αφού ο δάσκαλος ήταν από τα πρόσωπα που είχαν εναντιωθεί στους εθνικιστές και ρατσιστές που είχαν δημιουργήσει το θέμα με τα προσφυγόπουλα στον δήμο, ενώ είναι ενεργός στο αντιρατσιστικό κίνημα. Η γυναίκα του επιστρέφοντας στο σπίτι έπαθε σοκ, ενώ ο ίδιος έλειπε.

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.», «οι γείτονες άκουσαν θορύβους, αλλά θεώρησαν ότι κάνουμε δουλειές. Είδαν εκείνη την ώρα ένα άσπρο Σιτροέν που είχε παρκάρει σχεδόν στη μέση του δρόμου και τους έκανε εντύπωση. Μετά είδαν και τρία άτομα σχεδόν μαλώνοντας να κινούνται από το σπίτι μας στο αμάξι και να φεύγουν βιαστικά». Σύμφωνα με τον δάσκαλο, υπάρχει συσχέτιση με τα τελευταία γεγονότα, που «έκοψαν» τα πόδια των φασιστών στο Ωραιόκαστρο, όπως η εκλογή του Σύρου πατέρα στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου στην περιοχή, ενώ έχασαν και τις εκλογές στον σύλλογο γονέων του σχολείου όπου υπηρετεί ο Γ.Π.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ