2018-12-03 22:17:35
Φωτογραφία για Ο κύριος Κοκοδούλης διδάσκει οδική ασφάλεια!
Την Παρασκευή 30/11 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαζίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο κύριος ΚοΚοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή” της

συγγραφέως Έλενας Δοριάκη στην οποία παραβρέθηκαν πολλά παιδιά και γονείς.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου η κ. Έλενα Δοριάκη σύστησε στους μικρούς φίλους τον κύριο ΚοΚοδούλη, τον πρωταγωνιστή του έργου αυτού, που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και με σκοπό να μάθει σε μικρά και μεγάλα παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. 

Όπως μας διηγείται στο βιβλίο, κάποια μέρα, λοιπόν, ο φίλος μας ο Κοκοδούλης υποφέρει από πονόδοντο και χρειάζεται να μετακινηθεί από τη μια άκρη της πόλης, στην οποία βρίσκεται το σπίτι του, μέχρι την άλλη άκρη, που βρίσκεται το οδοντιατρείο του κυρίου Αντιτερηδόνη. Μη αντέχοντας τους αφόρητους πόνους, ο κύριος ΚοΚοδούλης αποφάσισε να πάρει το ποδήλατο του προκειμένου να επισκεφθεί το γιατρό
. Κατά τη διαδρομή ο κύριος ΚοΚοδούλης, μη γνωρίζοντας τα σήματα αλλά και τους κανόνες που πρέπει να τηρεί κάποιος όταν κυκλοφορεί στο δρόμο, κινδύνευσε αρκετές φορές. Με τη βοήθεια όμως ενός καλού τροχονόμου ο μικρός μας φίλος έφθασε με ασφάλεια στον προορισμό του, μαθαίνοντας κατά τη διαδρομή χρήσιμες πληροφορίες από τον κύριο Τροχονόμο για το πως πρέπει να κυκλοφορούμε στο δρόμο χωρίς να θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο φέρει τη σφραγίδα της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαζίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Καρακούδης συνεχάρη τη συγγραφέα Έλενα Δοριάκη για το εξαίρετο αυτό έργο που στόχο έχει να γαλουχήσει τα νέα παιδιά σε σωστούς μεθόδους και πρακτικές με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και κουλτούρας στους σημερινούς χρήστες των οδών και αυριανούς οδηγούς.

Επίσης ο κ. Καρακούδης τόνισε ότι “Το εξαιρετικό αυτό παιδικό βιβλίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο δώρο για κάθε παιδί τα Χριστούγεννα”.

Στη ζέστη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί ο κ. Καρακούδης ενημέρωσε μικρούς και μεγάλους για θέματα οδικής ασφάλειας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα με θέμα “Κυκλοφοριακή Αγωγή” που τρέχει τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου βιβλίου που αναλογούν στην Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης θα δωρίζονται στο σύνολό τους σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει το Δ.Σ. του σωματείου.

cretalive.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ