2018-12-04 19:54:04
Φωτογραφία για Δεν θριαμβολουγούμε στο bloko.gr για το φιάσκο της ΕΛΑΣ- Απλώς λυπόμαστε
Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να θριαμβολογούμε. Όταν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ υιοθέτησαν το σενάριο της αστυνομίας για τη ... "μαφία του χρυσού", εμείς κρατήσαμε τις

δέουσες επιφυλάξεις.

Όχι γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις αξίες και στις ερευνητικές ικανότητες της ασφάλειας, αλλά διατηρήσαμε επιφυλάξεις απέναντι στην σκοπιμότητα. Ως εκ τούτου δεν θριαμβολογούμε,πλην όμως απλώς θλιβόμαστε. Και θλιβόμαστε γιατί κάναμε το αυτονόητο. Απλό ρεπορτάζ. Ούτε θα θέσουμε στους εμπλεκόμενους αξιωματικούς ως ερώτημα το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε από νωρίς το πρωί ο Ριχάρδος. " Ή με βγάζετε, ή σας μηνύω". Σε άλλη περίπτωση θα ασκούσαμε άλλου είδους κριτική. Όμως, δεν συμμεριζόμαστε το θέσφατο ότι δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Την ώρα της πτώσης, θέλουμε να είμαστε εκεί για στήριγμα.  

Και θλιβόμαστε για τον εξής λόγο. Πρώτον, πλήχθηκε στον υπερθετικό βαθμό η αξιοπιστία των ερευνητικών πρακτικών της ασφάλειας. Δεύτερον, πια προανακριτική αρχή θα διερευνήσει εκ νέου παράνομες πράξεις μαυραγοριτών τύπου Ριχάρδου;


Με διαδοχικά ρεπορτάζ και απέναντι όλων, αποδείξαμε το αυταπόδεικτο. Θυσία στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας και της σκευωρίας η αστυνομική ηθική.  Το non paper της ΕΛΑΣ είναι σαν casus beli με τη δικαιοσύνη, τη στιγμή μάλιστα που το bloko.gr αποκάλυπτε το περιεχόμενο της συμπαιγνίας, "Για ποιο λόγο ακυρώθηκε πριν από τρεις μήνες η επιχείρηση για τη ... "μαφία του χρυσού"; - Ποιος έδωσε την εντολή στους αλχημιστές της ΕΛΑΣ;"

Ως εκ τούτου και παρά τις ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος μας, ευχόμαστε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η αξιοπιστία της ασφάλειας και κυρίως απέναντι σε όλους όσοι τη φαλκίδευσαν. Γιατί η ασφάλεια είναι το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη.

του Γιώργου Καραϊβάζ 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ