2018-12-04 23:00:22
Φωτογραφία για Αυτά έχει αλλάξει ο Παντελίδης στον Άρη
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Άρη, μετά από εκείνο κόντρα στον ΟΦΗ. Με αυτό το πρώτο δείγμα γίνεται και η όποια κριτική προς τον 53χρονο τεχνικό και την ομάδα. Μία ομάδα που έστω για δύο ματς, έχει παρουσιάζει νέα πράγματα στο παιχνίδι της ή έχει βελτιώσει κάποια. Και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο.

Αρκεί βέβαια μέσα από τη δουλειά που γίνεται να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια και να συνοδευτεί από τα αποτελέσματα. Αυτό που διακρίνει κάποιος με ευκολία είναι ότι η ομάδα μπροστά είναι για την ώρα πιο παραγωγική. Δημιουργεί όχι απλά φάσεις αλλά περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 14 τελικές με τον ΟΦΗ και 12 κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ώρα που στην πλιεοψηφία των αγώνων επί Ερέρα σπάνια έπιανε διψήφιο αριθμό. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα αγωνιστικές ώστε ο Άρης να σκοράρει από στημένη φάση
. Δηλαδή από το γκολ του Ντιγκινί στη Λαμία, μέχρι εκείνα του Γιουνές κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Άρης απελεί πλέον περισσότερο από τις στατικές φάσεις. Τα γκολ του Τυνήσιου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως επείσης και η κεφαλιά του Βέλεθ σε εκείνο το ματς. Ο Ισπανός είχε και δοκάρι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ κόντα στο γκολ έφτασε και ο Δεληζήσης. Ακόμη ένα κοινό σημείο αναφοράς των δύο τελευταίων αγώνων, είναι ότι οι αντίπαλοι του Άρη δυσκολεύονται πολύ να δημιουργήσουν φάσεις. Αυτό βέβαια γινόταν και με τον Ερέρα ο οποίος συγκρότησε μία καλή ανσταλτική λειτουργία στο σετ παιχνίδι του αντιπάλου. Εκεί όμως υπήρχε πρόβλημα ήταν στις αντεπιθέσεις τις οποίες ο Άρης περιορίζει σημαντικά, με τον ΟΦΗ να μην φτάνει σε κάποια και τον Παναθηναϊκό σε μία-δύο περιπτώσεις να βρίσκει χώρους αλλά όχι και φάσεις. Το νέο στοιχείο που είδαμε από τον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ που... έπνιξε τους "πράσινους" για περίπου μία ώρα και τους επέτρεψε να εφαρμόσουν το επιθετικό πλάνο τους. Ηταν βέβαια δίκοπο μαχαίρι και στον Άρη το γνώριζαν εξ αρχής, έχοντας ως δεδομένο ότι η ομάδα κάποια στιγμή θα έμενε από δυνάμεις έχοντας θέμα στη φυσική κατάσταση ως προ την ένταση των τρεξιμάτων. Ενα στοιχείο που ο Παντελίδης θέλει σταδιακά να βάλει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό μέσα στπ παιχνίδι της ομάδας.

Πηγή: allaboutaris.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ