2018-12-05 19:22:46
Φωτογραφία για Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στα Ειδικά Μισθολόγια. Στις 14 Δεκ. λέει ο Βερύκιος (2 ΒΙΝΤΕΟ)
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR, της 05/12/2018, με την Ελένη Τσάγκα, ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς αναφέρει για το πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Ειδικότερα λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Θα γίνει ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να περάσουν όλες οι καταστάσεις με τα αναδρομικά εγκαίρως ώστε να πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Τυπικάοι αποφάσεις προβλέπουν ως καταληκτική προθεσμία την 27-01-2019, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ και θα υπάρξει ειδική φορολογική μεταχείριση με 20% φορολογική παρακράτηση. Ωστόσο υπάρχουν δύο σημεία που θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις και ενδεχομένως νομοθετικών παρεμβάσεων.

Το πρώτο έχει να κάνει με το κατά πόσον αυτά τα αναδρομικά θα λαμβάνονται υπόψιν στον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς και

Το δεύτερο και σημαντικότερο ότι επειδή ακριβώς αυτά τα αναδρομικά θα θεωρούνται εισόδημα του 2018, εάν δεν υπάρξει ειδική πρόβλεψη, τότε αυτομάτως θα έχουμε τεχνητή προσαύξηση των εισοδημάτων και κάποιοι θα κινδυνεύουν να χάσουν ή να τους μειωθούν διάφορα επιδόματα που έχουν, όπως το οικογενειακό.


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επίσης, στη σημερινή (05/12/2018) πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Happy Day» o Δήμος Βερύκιος μετέδωσε ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα μπουν τα αναδρομικά και μάλιστα με ευνοϊκή φορολόγηση (φόρος 20%).

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Επιπρόσθετα, σε σημερινό (05/12/2018) δημοσίευμα στα «ΝΕΑ», αναφέρεται ότι: ...Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα αναδρομικά αναμένεται να καταβληθούν εντός του μήνα και αν οι υπηρεσίες δεν προλάβουν να τα καταθέσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, θα γίνει με εμβόλιμη καταβολή.
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ