2018-12-05 23:01:20
Φωτογραφία για Ο πραγματικός «Πλανήτης των Πιθήκων» υπάρχει σε απομονωμένο νησί
Μετά από πειράματα 40 ετών, περίπου 60 χιμπατζήδες έχουν απελευθερωθεί σε ένα νησί της Λιβερίας, στο οποίο κανείς δεν πατάει το πόδι του.

Η ταινία «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» τόσο του 1968, όσο και το remake της το 2001 ήταν επιστημονικής φαντασίας. Φαίνεται όμως, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της Sun, ότι το όλο κόνσεπτ δεν είναι και τόσο εξωπραγματικό, καθώς η γενική ιδέα έχει κάποια βάση.

Και αυτό γιατί σε ένα απομονωμένο νησί στην Λιβερία, έχουν ελευθερωθεί περίπου 60 χιμπατζήδες που αποτέλεσαν αντικείμενο πειραμάτων για περίπου 40 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο μέρος έχει ονομαστεί «Monkey Island» από όσους ζουν στις γύρω περιοχές.

Ακόμα και όσοι τους πηγαίνουν καθημερινά φαγητό το κάνουν από απόσταση ασφαλείας... Είτε δηλαδή πάνω από την βάρκα, είτε βρισκόμενοι μέσα στο νερό του ποταμού Farmington, το οποίο οι συγκεκριμένοι χιμπατζήδες το φοβούνται.


Κάποιοι τουρίστες μάλιστα, παρά τους θρύλους που κυκλοφορούν οτι μπορούν να φάνε ζωντανούς ανθρώπους, πληρώνουν τους ντόπιους για να τους πάνε με βάρκες εκεί κοντά και να τους δουν. Ενημερώνονται όμως οτι αν προβούν σε κάποια περίεργη κίνηση, ενδεχομένως να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Τα συγκεκριμένα θηλαστικά βρίσκονταν στα εργαστήρια της New York Blood Center στην Λιβερία από το 1974, όμως οι αντιδράσεις φιλόζωων ακτιβιστών, οδήγησαν στον τερματισμό του όλο πρότζεκτ.

Το διάστημα όμως που έμειναν εκεί προσβλήθηκαν εσκεμμένα με αρρώστιες όπως ηπατίτιδα ή ογκοκερκίαση, προκειμένου να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν εμβόλια για τους ανθρώπους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όργια Βιγιαφάνες στη Τουρκία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όργια Βιγιαφάνες στη Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ