2018-12-05 23:41:14
Φωτογραφία για Σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο του ΕΦΚΑ στην πλατεία Βάθης θα εγκαταστήσουν «πρόσφυγες»
Το σχέδιο ερχομού και μόνιμης πλέον εγκατάστασης «προσφύγων» στην Χώρα μας καλά κρατεί, με την μεταφορά τους από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα να συνεχίζεται κανονικά. 

Για πιο μακροπρόθεσμες λύσεις από τα ξενοδοχείο, μάλιστα, σχεδιάζεται τώρα και η εγκατάστασή τους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια (και) του κέντρου των Αθηνών, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Σχετική είναι η είδηση, όπως την διαβάσαμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα: «Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκμισθώνει ο ΕΦΚΑ εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων για τη στέγαση μεταναστών. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, ανακοινώνει την παραχώρηση χρήσης με εκμίσθωση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ακινήτου επί των οδών Αχαρνών & Λιοσίων, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ.


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υλοποιώντας την Ά Φάση του Πιλοτικού Προγράμματος, το Υπουργείο προχωρά στην ενεργοποίηση ενός ακόμα επί χρόνια εγκαταλειμμένου ακινήτου, το οποίο θα αποκτήσει ξανά ζωή με τη χρήση κατοικίας. Το κτιριακό συγκρότημα, κατασκευασμένο την δεκαετία του 1950 από τον αρχιτέκτονα Α. Λαζαρίμο, πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ανάπτυξης δομών φιλοξενίας, για τη στήριξη οικογενειών μεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για μια συνεργασία με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

Επιπρόσθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών για ξενοδοχειακή χρήση που βρίσκονται σε εξέλιξη, δρομολογείται η εμπορική αξιοποίηση των κενών ισόγειων καταστημάτων του συγκροτήματος, στοχεύοντας ολοκληρωμένα στην αναγέννηση της γειτονιάς της Πλατείας Βάθης στο κέντρο της Αθήνας».

Ξεκινώντας από το τέλος, η «αναγέννηση της Πλατείας Βάθης στο κέντρο της Αθήνας» σημαίνει, συνδεόμενο προφανώς με τα όσα προηγήθηκαν νωρίτερα, την μετατροπή της (ευρύτερης) περιοχής σε χώρο μόνιμης εγκατάστασης «προσφύγων», κάτι βεβαίως που θα σημάνει και την πλήρη γκετοποίησή της. Επί χρόνια υπήρχαν άποροι, άστεγοι και ρακένδυτοι άνθρωποι στην περιοχή, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να τους εξυπηρετήσει με την εγκατάστασή τους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Τώρα, με τους «πρόσφυγες», φαίνεται ότι ξεχειλίζει η «αλληλεγγύη» και ο «ανθρωπισμός». Η προσπάθεια μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ