2018-12-06 07:48:22
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος με νέο Δ.Σ. ΕΑΠΣ: Σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό για τους Πυροσβέστες
«Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μας στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την επάρκεια που διαθέτουν στην εκπλήρωση της δύσκολης αποστολής τους. Δεν αρκεί, όμως, ο επαγγελματισμός ακόμη και η αυτοθυσία. Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει διαρκώς τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα και τον αναγκαίο εξοπλισμό στους άνδρες και τις γυναίκες του ΠΣ για την εκτέλεση του καθήκοντός τους. Δηλώσεις, όπως της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, οι οποίες πλήττουν το ηθικό του προσωπικού που με αυτοθυσία προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των πολιτών και τον φυσικό πλούτο της χώρας, είναι και άδικες και ισοπεδωτικές. Εμείς, ως ΝΔ, προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ).


Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΠΣ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά για ζητήματα, όπως η ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού, η επί τετραετία καθυστέρηση υλοποίησης διατάξεων της νομοθεσίας, οι ασάφειες και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται εξαιτίας του απαρχαιωμένου κανονισμού μεταθέσεων και κρίσεων των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, τα προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε πυροσβεστικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για τη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας και της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, η παραμονή στα χαρτιά της πρόβλεψης για την εξέλιξη των πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Αντιπυράρχου μέσω της σχολής Αρχιπυροσβεστών κ.ά. Η ΕΑΠΣ κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις και της προτάσεις της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Μανιάτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Τσόγκας, ο Ταμίας κ. Γεώργιος Βιτζηλαίος και τα μέλη κ.κ. Κωνσταντίνος Ξηρόκωστας, Αναστάσιος Παππάς και Κωνσταντίνος Τσίγκας, καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ