2018-12-07 02:47:40
Φωτογραφία για Έκανε πίσω το υπουργείο με τους Γενικούς Γιατρούς για τη διαχείριση του Διαβήτη!
Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Δικαίωση για τον κλάδο, ο οποίος είχε εξαιρεθεί από τη διαχείριση του Διαβήτη. 

Αλλαγή ρότας από το υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ), καθώς αναγνωρίζει τελικά δικαιώματα συνταγογράφησης και στους Γενικούς Γιατρούς.

Ο αποκλεισμός των τελευταίων βάσει σχετικής γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ, ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκεπτικού πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση, είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης: "Σφαγή" για τη διαχείριση του Διαβήτη

Οι εν λόγω περιορισμοί δημιούργησαν τέτοια δυσαρέσκεια στον κλάδο, που η ηγεσία του ενέταξε το αίτημα της άρσης τους στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει για τις 12 Δεκεμβρίου (κάτι που γενικά είναι πρωτόγνωρο για τους Γενικούς Γιατρούς).

Διαβάστε επίσης: Στο δρόμο οι Γενικοί Γιατροί! Γιατί διαμαρτύρονται


Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, η Αριστοτέλους αποφάσισε να υποχωρήσει, αφού η συνεργασία των Γενικών Γιατρών είναι κρίσιμη για την επιτυχία της μεταρρύθμισης που υλοποιείται στην ΠΦΥ – ειδικά σε αυτό το στάδιο.

Το ζήτημα τακτοποιεί με παρέμβασή του ο ΓΓ του υπ. Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Με επιστολή προς την ΗΔΙΚΑ (επισυνάπτεται), ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπορούν να συνταγογραφούν μέσω των θεραπευτικών πρωτοκόλλων του ΣΔ και οι Γενικοί Γιατροί, πλάι στις υπόλοιπες ειδικότητες που έχει ήδη ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, Ανάργυρος Μαριόλης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ