2018-12-11 19:45:26
Φωτογραφία για Άρθρο-καταπέλτης από τον Μαυρίδη-Βγαίνει από τις κυκλοφορίες ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
πετά βέλη σε εκδότες 

Αρκετές και μάλιστα σημαντικές ειδήσεις έκρυβε το χθεσινό άρθρο του εκδότη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάση Μαυρίδη, τόσο για τις πωλήσεις του φύλλου όσο και για τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.  Και από την απόφαση της εφημερίδας να αποσυρθεί από τις μετρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Μαυρίδης αναφέρει σχετικά, «Στον “Φιλελεύθερο” πήραμε την απόφαση να αποσυρθούμε από την ανακοίνωση του ημερήσιου δελτίου κυκλοφορίας του Πρακτορείου Διανομής Τύπου. Κι αυτό για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση τους ανθρώπους του πρακτορείου, καθώς δέχονται πολλαπλές πιέσεις για να μη συνυπολογίζουν στην κυκλοφορία του “Φιλελεύθερου” τις ηλεκτρονικές συνδρομές της εφημερίδας».

Και συνεχίζει σχολιάζοντας, «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δεν είμαστε τόσο καλοί εκδότες όσο οι άλλοι και δεν οφείλουμε μερικά εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε καν μερικούς μισθούς στους εργαζομένους μας».


Στη συνέχεια ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» σημειώνει για τις κυκλοφορίες, «Στο εξής θα ενημερώνουμε κάθε Παρασκευή τους αναγνώστες μας και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο για την κυκλοφορία μας».

Ο Θανάσης Μαυρίδης όμως κάνει ειδική αναφορά στις ηλεκτρονικές συνδρομές γράφοντας, «Τις ηλεκτρονικές συνδρομές, βέβαια, τις υπολόγιζαν και στο παρελθόν στην κυκλοφορία εφημερίδων. Αλλά τώρα με τον “Φιλελεύθερο” φαίνεται ότι απέκτησαν πρόβλημα. Να τους ενημερώσουμε, πάντως, ότι όλες οι συνδρομές μας είναι πληρωμένες. Αν ήταν να κάνουμε ατιμίες θα πουλάγαμε λαθραία τσιγάρα. Ή θα διαλέγαμε για… εργοδότη κάποιον καταζητούμενο από την Interpol και θα κάναμε μαζί σχέδια για να κατακτήσουμε τα media».

Και συνεχίζει στο ίδιο θέμα υποστηρίζοντας ότι στις συνδρομές βρίσκεται μια καλή διέξοδος για όλους: «Και πιο πολύ πιστεύουμε στις ηλεκτρονικές και για αυτό έχουμε επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Ας διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά ας ακούσουν και μία άλλη άποψη. Με καλή διάθεση! Διότι τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας ήταν ενθαρρυντικά… Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι ηλεκτρονικές συνδρομές θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τη δυσκολία διανομής της εφημερίδας σε αρκετές περιοχές της επαρχίας. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, οι εφημερίδες φτάνουν σε πολλές τουριστικές περιοχές αργά το μεσημέρι ή και το απόγευμα».

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» όμως αναφέρεται και στην ανάπτυξη της εφημερίδας γράφοντας χαρακτηριστικά, «Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία και να ικανοποιήσουμε τους αναγνώστες μας με update στα ρεπορτάζ της εφημερίδας που έχουν αγοράσει… Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο για τον “Φιλελεύθερο” ,και δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα filelefteros.gr και να δείτε και να περιεργαστείτε».

Καταλήγοντας ,ο Θανάσης Μαυρίδης δηλώνει ότι «ήρθαμε για να μείνουμε», αναφέροντας ότι σχεδιάζει με τους συνεργάτες του την είσοδο στην αγορά του βιβλίου: «Πριν από δυο χρόνια αγοράσαμε τα “Νέα της Τέχνης”. Πριν από έναν χρόνο βγήκε στα περίπτερα ο “Φιλελεύθερος”. Θα συνεχίσουμε και στην αγορά του βιβλίου. Ήρθαμε για να μείνουμε».

Enimerosi24

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ