2018-12-13 18:28:43
Φωτογραφία για Δυσαρέσκεια Μοσκοβισί για τα περί «συναλλαγής» Σκοπιανού με συντάξεις
Τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γάλλος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Αυτό υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε ο Πιερ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. «Ο Πιερ Μοσκοβισί ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως και όλοι στην Κομισιόν, και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γάλλος επίτροπος ήταν επίσης ενημερωμένος για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι, αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι αυτό, κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς, επίσης, και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.     

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ