2018-12-13 19:18:21
Φωτογραφία για ΝΔ: Πολιτική εξυπηρέτηση ο διορισμός Θάνου στην Επ. Ανταγωνισμού
«Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, θητεία», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

 

«Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών.

Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής.

Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».


Σημειώνεται ότι τη Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου προτείνει η κυβέρνηση για νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε επισήμως, με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στη συνέχεια θα τεθεί προς τελική έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τις πληροφορίες, η επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και αφορά την απόφασή του να αναβαθμιστεί η Επιτροπή και να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η κα Θάνου είναι πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, διετέλεσε υπηρεσιακή Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Ως γνωστόν, η θητεία του απερχόμενου Προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη λήγει στις 23 Δεκεμβρίου. Από τα μέλη της Επιτροπής, των οποίων η θητεία έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, προτείνεται η ανανέωση της θητείας δύο:  

Του Νικόλαου Ζευγώλη, διδάκτορα Νομικής ο οποίος ανήκει στο Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροποής και έχει υπηρετήσει με απόσπαση στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων.Του Παναγιώτη Φώτη, ο οποίος είναι διδάκτορας Οικονομικής Επιστήμης και ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Προτείνονται επίσης δύο νέοι εισηγητές, οι οικονομολόγοι με μεταπτυχιακές σπουδές Ιωάννης Παύλοβιτς και Ιωάννης Στεφάτος.

Ο κ. Παύλοβιτς είναι Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, έχει εργαστεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Δημήτριου Αναγνωστάκη κατά την περίοδο 2012-2014.Ο κ. Στεφάτος έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρίες, ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχει υπηρετήσει με διάθεση στον Ο.Ο.Σ.Α., όπου ασχολήθηκε ενεργά με την υλοποίηση των εργαλειοθηκών του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα παραμείνει η Άννα Νάκου, της οποίας η θητεία λήγει σε ύστερο χρόνο. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Εισηγητών. Υποβλήθηκαν 26 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 13 κλήθηκαν σε συνέντευξη.

Στην αντίστοιχη διαδικασία το 2010 είχε γίνει προκήρυξη αλλά όχι δημοσίευσή της.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ