2018-12-13 18:54:09
Φωτογραφία για Κοινωνικό Μέρισμα: Θα γίνουν τρεις πληρωμές -Νέες διευκρινήσεις για προβλήματα στις αιτήσεις
   Μέσα στις επόμενες ώρες μπουν τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος στους λογαριασμούς περίπου 1.381.000 δικαιούχουν.

  Από το σύνολο των 1,5 εκατ. εγκεκριμένων αιτήσεων θα πληρωθούν σήμερα οι 1.381.000ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα πληρωμή για τους υπόλοιπους..    Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 21 Δεκεμβρίου. Όσοι υποβάλλουν μέχρι τότε αιτήσεις  θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, όπου είναι και η ημερομηνία της τελευταίας καταβολής.

Όπως ανέφερε σήμερα, σε δηλώσεις του, ο κ. Ταγαρης της ΗΔΙΚΑ όσες αιτήσεις είχαν διαφορετικό δικαιούχο, αλλά ίδιο IBAN πάνω από 3 φορές έχουν απορριφθεί. Επίσης αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ- ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή (144.000 αιτήσεις).

Η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου.

 Για το θέμα της μόνιμης κατοικίας υπογράμμισε ότι απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και έχει ελεγχθεί. «Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το κοιτάμε με ΑΑΔΕ, όπως και το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην υπουργική απόφαση» επεσήμανε ο κ. Τάγαρης.

Για τους φιλοξενούμενους σε Ιδρύματα ή Κέντρα πρέπει να δηλώνεται το ΑΦΜ του κέντρου φιλοξενίας, για να υπάρξει εξαίρεση και να μπορούν να κάνουν αίτηση.
aftodioikisi
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ