2018-12-14 19:45:07
Φωτογραφία για Το Telecity που έγινε ΑΡΤ...
Ζήτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΡΤ TV έθεσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δημοσίως δήλωσε πως επειδή δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που του επέβαλε το ΕΣΡ για την προσβολή της μνήμης του νεκρού Ζακ Κωστόπουλου, δεν θα συνεχίσει να εκπέμπει ο σταθμός από τις αρχές του νέου έτους. Συμπλήρωσε όμως πως θα ακολουθήσει όλα τα νόμιμα Μέσα, ενώ κατήγγειλε ως προβοκάτσια την αποστολή των ανώνυμων απειλητικών επιστολών προς το ΕΣΡ.

Το ΑΡΤ TV συνεχίζει ως και σήμερα να εκπέμπει, έχοντας ξεκινήσει από περιφερειακό κανάλι, αναβαθμιζόμενο σε εθνικής εμβέλειας και επιστρέφοντας ξανά στην εκπομπή σε επίπεδο περιφέρειας. Το χρονικό εκπομπής του Telecity – Τηλεάστυ – ΑΡΤ TV έχει ως εξής:

1993: Το Telecity έλαβε από το ΕΣΡ, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στην περιοχή της Αττικής.


2013: Το ΕΣΡ, με την υπ’ αριθμ. 241/20-5-2013 (επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου) απόφασή του, είχε επιτρέψει στο ΑΡΤ TV να εκπέμψει και ψηφιακά στον Νομό Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση σε όσα σημεία της Ελλάδας έχει κέντρα εκπομπής. Σημειώνεται πως δεν είχε προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα σε εθνική εμβέλεια.

2016: Το καλοκαίρι του 2016 το ART TV κατέθεσε υποψηφιότητα για μία από τις τέσσερις άδειες που χορηγούνταν τότε. Όμως, δεν προσκόμισε το παράβολο των 30.000 ευρώ με το επιχείρημα πως το είχε καταθέσει στην προκήρυξη του 2003, ενώ στη συνέχεια, με νόμο του 2007, προβλεπόταν πως δεν ήταν υποχρεωτική η πληρωμή του για όσους ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

2018: Στη διαγωνιστική διαδικασία του Ιανουαρίου του 2018 το ΑΡΤ TV δεν είχε λάβει μέρος και κινδύνευε να χάσει το δικαίωμα εκπομπής ως εθνικής εμβέλειας σταθμός. Το ΕΣΡ με την υπ’ αριθμ. 7/2018 απόφασή του τροποποίησε αυτεπαγγέλτως την υπ’ αριθμ. 241/2013 προηγούμενη κρίση της Ολομέλειας, που του έδινε τη δυνατότητα πανελλαδικής εκπομπής, κρίνοντας πως «είναι μερικώς εσφαλμένη, διότι δεν προβλέπεται η δυνατότητα εκπομπής ενός τηλεοπτικού σταθμού σε δύο διαφορετικές περιφέρειες». Έτσι, ο σταθμός του Γ. Καρατζαφέρη μεταδίδει πλέον πρόγραμμα μόνο στην Αττική.

Πηγή: typologies.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ