2018-12-17 08:34:05
Φωτογραφία για Τουρκικό οπλισμένο UAV πέταξε στα Δαρδανέλια – «Σηκώθηκαν» ελληνικά F-16 – To νέο απόκτημα του ΠΝ της Τουρκίας
Επίδειξη της νέας απειλής για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν οι Τούρκοι, καθώς τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στα Δαρδανέλια. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ελληνικά F-16 για την παρακολούθησή του.

Τα UAV που μπαίνουν σιγά-σιγά στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκία, αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη απειλή για την Ελλάδα καθώς δεν διαθέτουμε αντίστοιχες τεχνολογίες. Είναι πλέον αναγκαίο να προχωρήσει η αναβάθμιση του ελληνικού στρατού σε αυτό τον τομέα, για να διασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 πέταξε την Κυριακή (16/12) το μεσημέρι πάνω από τα Δαρδανέλια για μία δοκιμαστική πτήση, κάτι που έθεσε σε συναγερμό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την ελληνική πολεμική αεροπορία, η οποία ‘σήκωσε’ αμέσως F-16 για να το παρακολουθεί.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, η ανταποκρίτρια του SigmaLive, Μαρία Ζαχαράκη, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα ενταχθεί στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος το κατασκευάζει ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϋρακτάρ, ο οποίος έχει παντρευτεί τη μικρή του κόρη, Σουμεγιέ. Το αεροσκάφος φέρει μάλιστα το όνομα της εταιρείας.

Deniz Kuvvetleri'mizin Bayraktar TB2 SİHA'ları Çanakkale'de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı.
Vira Bismillah! kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ