2018-12-18 02:36:20
Φωτογραφία για Οι εξαγγελλίες Αν. Ξανθού στη Βουλή! Τι προανήγγειλε για νοσοκομεία, φάρμακα και προσλήψεις
 

Ανδρέας Ξανθός

Health Report

Με έντονο άρωμα εκλογών ήταν η ομιλία του υπ. υγείας Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του πρώτου προϋπολογισμού μετά την έξοδο το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει ενίσχυση των δημόσιων δαπανών υγείας κατά 128,5 εκ. ευρώ ( 92,5 εκ. στους κλειστούς προϋπολογισμούς του φαρμάκου και των λοιπών παροχών του ΕΟΠΥΥ και 36 εκ. στις λειτουργικές –πλην φαρμάκου- δαπάνες του ΕΣΥ ).

Ο αρμόδιος υπουργός υγείας δεν παράλειψε από το βήμα της βουλής να προχωρήσει και σε εξαγγελλίες για την περαιτέρω οικονομική ανακούφιση των πολιτών σε θέματα Υγείας, αν και η πραγματικότητα τείνει να τον.. ξεπεράσει.

Εγγυημένη υγειονομική φροντίδα για τους ανασφάλιστους – το 1/3 με μηδενική συμμετοχή στα φάρμακαλόγω χαμηλού εισοδήματος. Δείτε ΕΔΩ πως θα γίνει η μείωση και σε ποιους: “Μειώνεται η συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται”


Διαγραφή χρεών ανασφάλιστων στην Εφορία για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ύψους 28 εκ. ευρώ

Κατάργηση του «εισιτηρίου» των 5ευρώ για την πρόσβαση στο ΕΣΥ

Μείωση κατά 40εκ της συμμετοχής στο κόστος των φαρμάκων όταν ο ασθενής επιλέγει γενόσημο

Μείωση κατά 20 εκ. ευρώ της επιβάρυνσης του 1 ευρώ/συνταγή λόγω της κατάργησης του περιορισμού των 3 φαρμάκων/συνταγή

350.000 δωρεάν επισκέψεις στον οικογενειακό γιατρό τους πρώτους μήνες λειτουργίας των ΤΟΜΥ

40 εκ. ευρώ το 2019 για δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Προς κάλυψη οι οδοντιατρικές υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά! Όλες οι πληροφορίες”

Μείωση συμμετοχής στα φάρμακα για ειδικές κατηγορίες χρονίων παθήσεων ( ψωρίαση, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου)

Δωρεάν χορήγηση στους ογκολογικούς ασθενείς των συμπληρωματικών φαρμάκων που σχετίζονται με τη θεραπεία και τις παρενέργειες της

Προσλήψεις

Για άλλη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις του ΕΣΥ καθώς πάνω από 6.000 μόνιμους γιατρούς +λοιπό προσωπικό ( έχουν αναλάβει υπηρεσία 1648 γιατροί ΕΣΥ και 4075 νοσηλευτές-λοιπό παραϊατρικό προσωπικό ), με 4500 περίπου επικουρικούς εργαζόμενους ( 2981 γιατροί+ 1445 λοιπό προσωπικό), καθώς και με 4000 συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε πρόσφατα στους νοσοκομειακούς γιατρούς: «Στις 8000 οι νέες προσλήψεις στο δημόσιο από τις αρχές του 2019! Πόσες θα γίνουν στην Υγεία»

Το γεγονός αυτό επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός επέτρεψε την επιβίωση και σταδιακή αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα, η οποία βεβαίως δεν ήταν ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη, ούτε εύκολη υπόθεση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αυξητική τάση των δημόσιων δαπανών υγείας θα συνεχιστεί και τα επόμενα 4 χρόνια και η συνολική ενίσχυση του ορίου αγορών ( πιστώσεων) των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ θα ανέλθει στα 476,5 εκ. ευρώ πράγμα που σημαίνει κατά τον αρμόδιο υπουργό ότι δεν υπάρχουν περικοπές στις δαπάνες, το αντίθετο μάλιστα.

Έσοδα

Για το 2019 προβλέπονται έσοδα 1,942 δις. για το ΕΣΥ και έξοδα 1,866 δις. Άρα η αγορά φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων κλπ καθώς και η μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων είναι απολύτως διασφαλισμένη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ