2018-12-18 13:54:12
Φωτογραφία για Η Τρομοκρατία -Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Βομβαρδίστηκε στην κυριολεξία ο ΣΚΑΪ. Ανατινάχθηκε με πολλά κιλά εκρηκτικής ύλης και  σήμερα μοιάζει με γιαπί. Θέαμα όχι ευχάριστο για τη χώρα, τον τουρισμό της, τις επενδύσεις πουπεριμένουμε να έρθουν, σιγά μην έρθουν, την πολιτική κατάσταση, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας στο εξωτικό.

Επί τέλους να και κάποιος που ένωσε τους πολιτικούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ κοκορομαχούν για ένα σπυρί συμπάθειας από τους ταλαιπωρημένους, αγανακτισμένους και κουρασμένους τηλεθεατές.

Φυσικά και δεν πρέπει να τους ενώνει μια τέλεια απαίσια πράξη που σκοπό έχει και μόνο να τρομοκρατήσει. Θα πρέπει να τους ενώνει η αγάπη για την πατρίδα, για να ιδεώδη της, η προσπάθειά της να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της και βέβαια τα εθνικά θέματα με το πρίσμα των δεδομένων που καλούμαστε να τα διαχειριστούμε και όχι με αίμα που βράζει.

Δεν φταίει καμία στοχοποίηση κύριοι υποστηρικτές αυτής της άποψης. Με τη σκέψη αυτή θα μπορούσε να τη φάει η ΕΡΤ που στοχοποιήθηκε από τη ΝΔ. Δεν φταίει καμία σύγκρουση, καμία άποψη, καμία θέση, καμία αιτία. Απλά ο τρομοκράτης με το σαλεμένο του μυαλό αποφάσισε να εκδηλώσει τα καταστρεπτικά του σχέδια.


Βέβαια θα πρέπει να ψαχτούμε αν δεν είναι πράξη με ελατήρια ξένης δύναμης, αν δεν είναι πράξη κάποιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που αποφάσισε να εκδικηθεί για κάτι που μόνο αυτή μπορεί να γνωρίζει.

Η τρομοκρατία (αγγλ. terrorism), εκ του τρόμος + κράτος, αν και δεν υπάρχει διεθνώς συμφωνημένος ορισμός, γενικά αποτελεί τη «συστηματική» χρήση, ή την απειλή χρήσης, βίας που συμβαίνει πάντα ως αντίδραση, ή άσκηση πίεσης, από οργανωμένες ομάδες με πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα (ως υπόβαθρο/βάση) αλλά ακόμη και από ολόκληρους κρατικούς μηχανισμούς, εναντίον ατόμων, ομάδων ή περιουσιών, με απώτερο στόχο τις κυβερνήσεις από τις οποίες προσδοκούν κάποια αντίστοιχα (των κινήτρων) οφέλη/κέρδη. 

Άλλωστε μια τέτοια ενέργεια εκτός από τον τρόμο στον στόχο της, βλάπτει μόνο την Κυβέρνηση και κανέναν άλλον. Φυσικά απώτερα την οικονομία, το λαό, που πληρώνει πάντοτε τα σπασμένα.

Από την άλλη θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά, αν η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις φυλακές στα Φάρσαλα, που προορίζονταν μόνο για τέτοιους εγκληματίες, είναι σωστή ή λάθος. Θα πρέπει να σκεφθούμε αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε δεν έχει σημασία ποιός τρομοκράτης, έχει κρυμμένο το όπλο που αιματοκύλισε, μπορεί να απολαμβάνει τις ευχέρειες του Νόμου.

Θα πρέπει επίσης να μετρήσουμε πόσες φορές δεν χειροκροτήθηκαν ενέργειες βίας κοινωνικής, με επιθέσεις κατά προσώπων και περιουσιών για  τα παιδιά αυτά που κατασκευάζουν βόμβες μολότοφ σε κρατικά κτίρια και φυλάσσονται εκεί για να χρησιμοποιηθούν τη στιγμή που θα επιλέξουν να αναστατώσουν μια πόλη. Αλλά μήπως η δεκάδες επιθέσεις στο σπίτι Υπουργού στα Εξάρχεια με μολότοφ, δεν είναι τρομοκρατία; Αν αυτό δεν είναι τέτοια τότε ποιά είναι;

Ας σοβαρευτούμε. Η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται, όποιον στόχο και να έχει, ζημία κάνει στη χώρα μας, αφού καταστρέψει όνειρα απλών ανθρώπων και ελπίδες.

Θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπισθεί σαν εθνική απειλή και όχι σαν μια εκδήλωση πάθους, μίσους, εκδίκησης. Ολόκληρη όμως η τρομοκρατία. Είτε είναι μολότοφ, είτε είναι έκρηξη. Διαφορετικά σε λίγο θα διαβάζουμε τις αρλούμπες των προκηρύξεων τους και θα προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις ακατανόητες ασυναρτησίες τους.

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ