2018-12-19 17:04:04
Φωτογραφία για Μήπως δεν χρειάζεται να πιεις περισσότερο νερό; Τι σου δείχνει το σώμα σου;
Τις περισσότερες φορές ασχολούμαστε και μιλάμε για τα συμπτώματα της αφυδάτωσης και πως πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό.

Αυτή τη φορά, όμως, θα σου πούμε τους τρόπους για να καταλάβεις πως έχεις πιει αρκετό νερό και είσαι υγιής! Κι ενώ όταν νιώθεις ότι διψάς, είσαι ήδη αφυδατωμένος, όταν δεν νιώθεις την ανάγκη να πιεις νερό;

Ποιοι είναι τρόποι για να καταλάβεις ότι είσαι ενυδατωμένος και έχεις πιει όσο νερό πρέπει;

Έχουμε όλα τα «συμπτώματα» για να το καταλάβεις και να σταματήσεις να ανησυχείς! Δες παρακάτω ποιοι είναι οι τρόποι για να καταλάβεις ότι είσαι ενυδατωμένος:

Τσέκαρε τα ούρα σου

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι έχεις πιει αρκετό νερό, είναι να κοιτάξεις το χρώμα των ούρων σου. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αν έχεις πιει αρκετό νερό, τότε τα ούρα σου θα έχουν ένα απαλό κίτρινο κι επομένως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν, όμως, το χρώμα είναι πιο σκούρο, τότε το σώμα σου έχει ανάγκη από νερό.


Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την τουαλέτα

Αν πηγαίνεις στην τουαλέτα αρκετά συχνά και τα ούρα σου έχουν το απαλό κίτρινο χρώμα, τότε είσαι ενυδατωμένος και υγιής. Αν δεν την επισκέπτεσαι τόσο συχνά και δεν έχεις αυτήν την ανάγκη, τότε χρειάζεσαι νερό. Εκτός από νερό, μπορείς να καταναλώσεις μερικά φρούτα, ένα χυμό ή ένα τσάι.

Τσίμπα το δέρμα σου

Ένας περίεργος τρόπος για να καταλάβεις αν είσαι ενυδατωμένος ή όχι είναι η ελαστικότητα του δέρματός σου. Μπορείς να τσιμπήσεις το δέρμα σου στο χέρι. Αν συνειδητοποιήσεις ότι είναι ελαστικό, τότε είσαι αρκετά ενυδατωμένος και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν το δέρμα σου είναι πιο άκαμπτο, τότε ήρθε η ώρα να πιεις λίγο νεράκι!

Δώσε βάση στην αναπνοή σου

Η κακή αναπνοή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεσαι περισσότερο νερό διότι δεν έχεις αρκετό σάλιο. Αν δεν έχεις αρκετό σάλιο, τα βακτήρια στο στόμα σου προκαλούν την κακή αναπνοή. Αν δεν έχεις τέτοιο θέμα, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ