2018-12-20 11:09:55
Φωτογραφία για Ακάρ σε Αποστολάκη: Θα προστατέψουμε τη ''γαλάζια'' πατρίδα μας
Για «γαλάζια» πατρίδα έκανε λόγο σε σημερινές δηλώσεις του, ως απάντηση προς τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο ίδιος, μία μέρα αφού ο ναύαρχος Αποστολάκης προειδοποίησε πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε», τονίζοντας πως «αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις του έρχονται μόλις λίγη ώρα αφού ζεύγος τουρκικών F16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Καστελλόριζο, την ώρα μάλιστα που αποχωρούσε από το νησί ο Πάνος Καμμένος. Η υπερπτήση έγινε μόλις 8 λεπτά αφού αποχώρησε από το Καστελλόριζο ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος βρισκόταν στο ακριτικό νησί για να εγκαινιάσει 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ''γαλάζια πατρίδα μας''
. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Προηγουμένως, ο πρώην Γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ, Ουμίτ Γιαλίμ, είχε επαναλάβει τις… θεωρίες του περί 18 νησιών του Αιγαίου που «ανήκουν» στην Τουρκία.

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης» ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

Ο ίδιος μάλιστα, έχει και χάρτη με τη.. θεωρία του, την οποία δεν διατυπώνει για πρώτη φορά.

skai.gr

«The New Daily Mail» 
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ