2018-12-20 11:36:28
Φωτογραφία για Βασίλης Βράντζας: Νομοθετική παρέμβαση λογικής και ανθρωπισμού
Δημοσιεύουμε άρθρο του Βασίλη Βράντζα, προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Με την τροπολογία (αρ. 1857/8 - 17/12/2018) που κατατέθηκε σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου

μεταναστευτικής πολιτικής, παρέχεται η δυνατότητα στους δόκιμους υπαστυνόμους και δόκιμους αστυφύλακες, των οποίων η εκπαίδευση διακόπηκε λόγω νόσου, πάθησης ή βλάβης, ιδίως από κακοήθεις νεοπλασίες, να συνεχίσουν τις σπουδές τους από το χρόνο διακοπής αυτών, εφόσον προσκομίσουν στην οικεία ανωτάτη υγειονομική επιτροπή τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά της αποθεράπευσής τους, χωρίς να εφαρμόζονται οι υφιστάμενοι σχετικοί περιορισμοί περί κρίσης σωματικής ικανότητος και διακοπής της φοίτησης.

Θεωρώ την εν λόγω ρύθμιση πολύ σημαντική που κινείται στα πλαίσια του ορθολογισμού και ανθρωπισμού. Έχοντας υπηρετήσει επί πολλά έτη την εκπαίδευση από όλες σχεδόν τις θέσεις, κυρίως ως εκπαιδευτής στην Σχολή Αξιωματικών, έχω δει νεαρά παιδιά οι οποίοι εισήλθαν στην Σχολή μετά από μεγάλο κόπο και μόχθο, να γκρεμίζονται τα όνειρα τους μέσα σε μία στιγμή, γιατί στάθηκαν άτυχοι και ασθένησαν σοβαρά
. Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής αυτών των παιδιών, αντί η πολιτεία να είναι δίπλα τους και να τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία, τους απέβαλε από τη Σχολή, με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που απέφερε αυτό για την προσωπική τους εξέλιξη, αλλά θα έλεγα και για την κατάσταση της υγείας τους καθώς το σοκ της αποβολής από τη Σχολή ήταν πολύ ισχυρό και επιδρούσε αρνητικά στην ψυχολογία αυτών των παιδιών.

Μία ρύθμιση αυτονόητη, λογική και ανθρώπινη, που δυστυχώς έπρεπε να περάσουν χρόνια για να θεσμοθετηθεί. Και σε αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται ότι στη χώρα μας χρειαζόμαστε μία «επανάσταση». Την επανάσταση του αυτονόητου για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε ως χώρα θεσμούς και δομές, που να υπηρετούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

 

Βασίλης Βράντζας

Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ