2018-12-21 07:48:20
Φωτογραφία για Δωρεά δύο φουσκωτών σκαφών στη ΜΥΑ του Λιμενικού
Δύο καινούρια φουσκωτά σκάφη απέκτησε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, δωρεά από την εταιρεία «Harbor Shipping and Trading S.A.», σε αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου του

στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η προμήθεια των σκαφών, τύπου «ZODIAC MIL-PRO FC470ROLL-UP», τα οποία θα διατεθούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), αναμένεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το ολικό μήκος τους είναι 4,70 μέτρα, το ολικό πλάτος 1,90 μέτρα, ενώ έχουν μεταφορική ικανότητα οκτώ ατόμων. Το χαρακτηριστικό που θα αυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι η δυνατότητα της συσκευασίας και μεταφοράς τους με τα πλωτά και εναέρια μέσα του Σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του υλικού κατασκευής τους (φουσκωτά), καθώς και του μικρού βάρους τους. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα βύθισης σε καθορισμένο σημείο και απόκρυψής τους, ώστε να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.


Στην τελετή παράδοσης, στον αίθριο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έδωσαν το παρών ο γ.γ. του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λουκάς Κτιστάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι δύο υπαρχηγοί, αντιναύαρχοι Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος και στελέχη της «Harbor Shipping and Trading S.A.».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τεμπονέρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρεία, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Σκοπός πάντα είναι η πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας στη θάλασσα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η αναβάθμιση της ικανότητας αντίδρασης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι πιέσεις που δέχεται η χώρα σε ό,τι αφορά στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της, που είναι και ευρωπαϊκά. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας του Λιμενικού Σώματος, στο μέτρο που αυτές αποτελούν την εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος στη θάλασσα, αλλά και της ναυσιπλοΐας γενικότερα».

Ο κ. Τεμπονέρας ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί σύμβαση για την προμήθεια και δύο παράκτιων περιπολικών πλοίων άνω των 30μ, με δικαίωμα προαίρεσης ακόμα δύο τέτοιων πλοίων. Σημείωσε, επίσης, ότι παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια:

13 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 16-19,5 μέτρων, με δικαίωμα προαίρεσης για προμήθεια μέχρι και πέντε επιπλέον,10 περιπολικών σκαφών πνευστού τύπου μήκους 11-12 μέτρων,τεσσάρων ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 16-19,5 μέτρων,δύο παράκτιων περιπολικών πλοίων άνω των 30μ,25 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 11-12 μέτρων με μπαλόνι πολυουρεθάνης,οκτώ ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 16-19,5 μέτρων καιτριών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό.

«Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιτελούν το καθήκον τους με άριστο τρόπο, με υψηλή αφοσίωση στο καθήκον και με συστηματικές προσπάθειες έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς πολλές εγκληματικές δραστηριότητες στη θάλασσα» δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης ευχαρίστησε την εταιρεία για τη δωρεά και τόνισε ότι η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών στην οποία πρόκειται να διατεθούν τα δύο σκάφη «διακρίνεται στο πεδίο των ειδικών επιχειρήσεων, έχοντας πρωτοστατήσει επιτυχώς στη διαχείριση μείζονων κρίσεων και ξεχωρίζει από τον επαγγελματισμό των στελεχών της, τις επιτυχίες της στον τομέα της καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητος, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη συμβολή της στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας».

naftemporiki.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ