2018-12-21 10:29:09
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε το νέο Βιβλίο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ: ΝΙΣΑΦΙ.. μια ζωή δύο αιώνες στην Αθήνα
         Χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, παρουσιάστηκε στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα), το νέο βιβλίο του του Αλέξανδρου Κυριαζή "ΝΙΣΑΦΙ.. μια ζωή δύο αιώνες", απο την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης "Χριστόδουλος Παμπλέκης".

        Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο όπου ο συγγραφέας με μαεστρία και με μια εμπεριστατωμένη εργασία, μας μεταφέρει στα δύσκολα χρόνια του 1930 έως το 1950 και μέσα στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει πλούσιο πρωτογενές ιστορικό υλικό για την Μπαμπίνη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Όλο το βιβλίο πλαισιώνεται από φωτογραφίες του χωριού και των ανθρώπων του.           Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙΠΟΕ) και την παρουσίαση προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μπαμπίνης Σάββας Αρ. Μπιτσώρης.


Για το ενδιαφέρον βιβλίο μίλησαν: 

-ο Στυλιανός Παπαλεξανδρόπουλος, τακτικός καθηγητής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 

-ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, τακτικός καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και

-ο Γεώργιος Πιτσινέλης, Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος λόγω σοβαρού κωλύματος- δεν παρέστη και την εισήγηση του διάβασε ο συντονιστής Παναγιώτης Κοντός.

         Στο τέλος, ο συγγραφέας με φανερή συγκίνηση ευχαρίστησε εγκάρδια όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ