2018-12-22 07:42:26
Φωτογραφία για Κρήτη: Έδωσε 2.000 ευρώ σε «μαϊμού» θύμα τροχαίου
Οι δράστες τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα  - Μέρος από τα χρήματα, ο 36χρονος το έστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο

αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος στο τηλεφώνημα είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό

Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο εξιχνιάστηκε η απάτη σε βάρος ενός ηλικιωμένου στη Χίο και συνελήφθη ένας από τους δράστες που τον τρομοκράτησαν λέγοντάς του τηλεφωνικά ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, αλλά από τα χρήματα που τους παρέδωσε βρέθηκαν ελάχιστα.

Ο 36χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και συνελήφθη, είχε στην κατοχή του μόνο 300 ευρώ από τα 2.000 ευρώ που είχε καταβάλει στον ίδιο ένας 77χρονος ο οποίος πίστεψε ότι αποζημίωνε... συγγενή του υποτιθέμενου θύματος του τροχαίου.

Μέρος από τα χρήματα, ο 36χρονος το έστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος στο τηλεφώνημα είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 36χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου που άσκησε σε βάρος του και σε βάρος του αναζητούμενου 49χρονου δίωξη για απάτη.

Πηγή: flashnews.gr με πληροφορίες από protothema.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ