2018-12-27 15:18:32
Φωτογραφία για Χυμός σέλινου: Τι μπορεί να μας προσφέρει η νέα αυτή διατροφική τάση;
Ο χυμός σέλινου είναι αυτήν τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά trends.

Ο χυμός από σέλινο έχει πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Μπορεί να σε απαλλάξει από τα φουσκώματα, να βελτιώσει την πέψη σου και να κάνει αποτοξίνωση στο συκώτι σου.

Τι είναι, όμως, ο χυμός σέλινου;

Είναι ένας πολύ εύκολος στο φτιάξιμο αντιφλεγμονώδης χυμός και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Τι ακριβώς, όμως, κάνει;

Σε βοηθάει να διατηρείς ένα υγιές βάρος: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (ειδικά όταν είναι χτυπημένο στο μπλέντερ) που σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος με αποτέλεσμα να μην πεινάς για αρκετή ώρα αφού πιεις το χυμό. Επιπλέον, είναι ένα φυσικό διουρητικό και βοηθάει στο να μην κάνεις κατακράτηση υγρών.Βοηθάει με την πέψη:Και εφόσον βοηθάει με την πέψη, βοηθάει και με το να αισθάνεσαι λιγότερο φουσκωμένος.Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς: Το σέλινο περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται phthalide, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και στη ρύθμιση της πίεσης.Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες: Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή στο σώμα σου.Βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού: Αν το σώμα δεν προσλαμβάνει αρκετά αντιοξειδωτικά από τη διατροφή, τότε η διαδικασία της αποτοξίνωσης μπορεί να χαλάσει
. Το σέλινο περιέχει μια ποικιλία από αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης.Ενυδατώνει τον οργανισμό: Οι ηλεκτρολύτες που περιέχονται στο σέλινο, μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση νερού από τα κύτταρα του οργανισμού πολύ πιο αποτελεσματικά.

Πόσο γρήγορα θα δεις τα οφέλη στο δικό σου οργανισμό;

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη λειτουργία της πέψης σου, θα χρειαστεί να περάσουν 10 μέρες, εφόσον πίνεις χυμό κάθε μέρα. Για να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος θα χρειαστούν γύρω στις 30 μέρες, ενώ για να δεις διαφορές στη χοληστερίνη και την πίεσή σου μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέχρι και έξι μήνες.

Πηγή: Emily Vagia - keepup.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ