2018-12-28 15:01:18
Φωτογραφία για Αινιγματική δήλωση Π. Σγουρίδη για «θερμό» επεισόδιο και Συμφωνία των Πρεσπών
Ανοιχτό άφησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να κάνει λόγο για πιθανό «θερμό επεισόδιο».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6 FM», ο Αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η Συμφωνία μπορεί να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή, καθώς «μπορεί να συμβούν γεγονότα». «Ένα θερμό επεισόδιο» υπέθεσε, στη συνέχεια. «Το απεύχομαι, δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι «το πότε θα εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα δρόμο». «Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή» εξήγησε.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει, μάλιστα, ότι «από τη μακρά θητεία μου, μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί, αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις». Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια».


Σε ερώτηση για τον χρόνο εισαγωγής της Συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Σγουρίδης εκτίμησε ότι «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων, θα έρθει τον Μάρτιο με Μάιο», ενώ παρατήρησε πως «δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η Συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό». 

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών διαμήνυαν χθες ότι η Συμφωνία θα μπορούσε να έρθει στην ελληνική Βουλή ακόμη και εντός Ιανουαρίου, ενώ ξεκαθάριζαν ότι η κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ