2019-01-04 16:51:35
Φωτογραφία για Σκοπιανό - Ομογένεια - Ελληνοτουρκικά
Γράφει: Παναγιώτης Νάστος, Σχης(ε.α)-αναλυτής -Συγγραφέας

Το Ελληνικό Έθνος διαθέτει στο οπλοστάσιό του για την υπεράσπιση των Εθνικών θεμάτων του, το σπάνιο προνόμιο να διαθέτει όσο λίγες χώρες Ομογένεια σε πολλές χώρες, με μία εκ των σπουδαιοτέρων να βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το κυριότερο στοιχείο αυτής είναι ότι είναι πολυπληθής, ενδιαφέρεται για την μητέρα Ελλάδα και μέλη της κατέχουν λίαν υψηλόβαθμες θέσεις σε σημαντικούς τομείς της πολιτικής, του πνεύματος και των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Θα ανάμενε κανείς ότι η όποια ελληνική κυβέρνηση θα ήταν σε ώσμωση με τους ομογενείς μας, για διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων. Εδώ όμως πρωτοτυπούμε και πάλι. Όχι μόνο οι κυβερνώντες στην Ελλάδα δεν έχουν συσπειρώσει την ομογένειά μας, αλλά αντιθέτως με πράξεις, αποφάσεις και κινήσεις την διασπούν, την απαξιώνουν και την πικραίνουν.

Αλήθεια γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε από τη σχέση της Εβραϊκής ομογένειας στις ΗΠΑ με το Ισραήλ και αυτής ακόμη της τουρκικής ομογένειας που διαβιεί στη Γερμανία με την Τουρκία
. Αμφιβάλλει κανείς ότι η Εβραϊκή ομογένεια στις ΗΠΑ και η τουρκική στη Γερμανία, διαμορφώνει εν πολλοίς σε σημαντικά θέματα την πολιτική ΗΠΑ σε σχέση με το Ισραήλ και αντίστοιχα της Γερμανίας σε σχέση με την Τουρκία; Και επιπλέον οι ομογενείς μας γιατί ακόμη και σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου; Πώς μπορείς να ζητάς από τους ομογενείς να επηρεάσουν με το κύρος και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις στις ΗΠΑ τις εξελίξεις, ενώ δεν τους δίνεις το δικαίωμα να ψηφίζουν;

Ας προσέξουμε τώρα την χρονική συγκυρία, όπου το επόμενο δίμηνο θα διχαστεί πάλι η ομογένεια αλλά και οι Έλληνες πολίτες και πολιτικοί, αφού είναι πολύ πιθανόν να έρθει προς επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο η πραγματικά επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι δε ίσως μία από τις μεγαλύτερες παραχαράξεις της ιστορίας οι Σκοπιανοί να βαφτιστούν Μακεδόνες, όταν μάλιστα σημαντικοί Σκοπιανοί πολιτικοί όπως ήταν ο Γλιγκόρωφ αυτοπροσδιορίζονται ως Σλαύοι. Και πράγματι οι Σλαύοι εμφανίστηκα στην Βαλκανική τον 7ο μχ αιώνα. Πως γίνεται λοιπόν οι Σλαύοι να είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έζησε τον 3ο πχ αιώνα στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας; Επίσης ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φίλιππος ο Β ήταν Ολυμπιονίκης και γνωρίζουν άπαντες ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες λάμβαναν μέρος μόνο Έλληνες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές σελίδες οι οποίες να αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και πως απόγονοι του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου είμαστε αποκλειστικά και μόνο εμείς, οι Έλληνες.

Αν έρθουμε στα ελληνοτουρκικά, θα δούμε μία ραγδαία αυξανόμενη ποσοτικά και ποιοτικά κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο, ΑΟΖ, Κύπρο. Η Τουρκία πάντα ήταν ο κακός γείτονας όχι μόνο για Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για το σύνολο των ομόρων με αυτήν κράτος.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο παρελθόν απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις δύο μείζονες ελληνοτουρκικές κρίσεις έπαιξαν το ρόλο του πόντιου Πιλάτου (1987,1996). Το νέο δόγμα Τράμπ, ευαγγελίζεται απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από θερμά σημεία του πλανήτη και αποστασιοποίηση από διαφορές μεταξύ κρατών. Μάλιστα με την διαταγή του για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία (σε 60-100 ημέρες),έδειξε με τη στάση του έναντι των συμμάχων των ΗΠΑ κούρδων της Συρίας, ότι δεν διστάζει να χρήσει την Τουρκία ως κράτος εκπρόσωπο στην περιοχή για να κάνει αυτή «την βρώμικη δουλειά», παραδίδοντας τους δίκην τροπαίου στα χέρια των τούρκων.

Παράλληλα μία τέτοια κίνηση επιτρέπει ανεμπόδιστα την μεταφορά Ιρανικών δυνάμεων μέσω Ιράκ στη Συρία, απειλώντας άμεσα την ασφάλεια του Ισραήλ. Εδώ φάνηκε η ισχύς της Εβραϊκής ομογένειας στις ΗΠΑ και του Ισραήλ, αφού εντός ολίγων ημερών από την απόφασή του προέδρου Τράμπ, ο ίδιος έκανε την πρώτη αναδίπλωση, πιεζόμενος από πολλά και βαριά ονόματα του κόμματός του, λέγοντας ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα γίνει μεν αλλά αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, χωρίς να τον προσδιορίσει.

Το παραπάνω θα πρέπει να διδάξει τους Έλληνες πολιτικούς και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις σχέσεις και τη χρήση της ομογένειάς μας στις ΗΠΑ στα καυτά Εθνικά θέματα που ακολουθούν τους προσεχείς μήνες.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ