2019-01-06 10:18:47
Φωτογραφία για Βούτσης: Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι αλά καρτ
Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι «αλά καρτ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στο Έθνος της

Κυριακής.

Ο κ. Βούτσης τονίζει επίσης την ανάγκη η ελληνική Βουλή και το πολιτικό σύστημα να ενθαρρύνουν τη Δικαιοσύνη για να μπορεί έγκαιρα να διαλευκάνει και να τεκμηριώνει όλες τις υποθέσεις, ενώ εκφράζει τη διαφωνία του «με τάσεις χειραγώγησης, συμψηφισμού ή στοχοποίησης λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν αποκλείει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εντός του Φεβρουαρίου, ενώ επικαλούμενος δημόσιες τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών, εκτιμά ότι θα υπάρχει «απόλυτη πλειοψηφία» για την έγκρισή της.

Σημειώνει ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική ευστάθεια από τυχόν αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι «ακόμα κι' αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, δεν θα έχει καμία τύχη».


Υπογραμμίζει, ακόμα, ότι είναι έξω από τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού οι πρόωρες εκλογές και δηλώνει ότι «η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για να εξαντλήσει τον εκ του Συντάγματος προβλεπόμενο χρόνο της τετραετούς διακυβέρνησης».

Θεωρεί, τέλος, πιθανό στο τέλος του μήνα, με επισπεύδουσα την ελληνική κυβέρνηση να έρθει στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο -όπως λέει- έχει ήδη εκπονήσει η αρμόδια επιτροπή στην Ολομέλεια.

πηγή: tempo24news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ