2019-01-09 06:17:33
Φωτογραφία για Πατριάρχης Μόσχας: Ο Αντίχριστος θα ελέγχει το ανθρώπινο γένος με το ίντερνετ και τα smartphones
«Ο Αντίχριστος θα ελέγχει «ολόκληρο το ανθρώπινο γένος» με το Διαδίκτυο, τα «έξυπνα κινητά» και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας», προειδοποιεί ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Όπως τόνισε χθες Δευτέρα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του (οι Ρώσοι ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο), που μεταδόθηκε από το κρατικό δίκτυο Rossiya-1, η εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα smartphones «θα έχει ως αποτέλεσμα την έλευση του Αντιχρίστου».

Αν και ο 72χρονος επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επεσήμανε ότι «δεν είναι πλήρως αντίθετος» στη χρήση των «έξυπνων κινητών», υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να προσέξουν «να μη γίνουν σκλάβοι» τους.

«Ο έλεγχος από ένα σημείο είναι προάγγελος της έλευσης του Αντιχρίστου», υποστήριξε. Και συνέχισε: «ο Αντίχριστος είναι ένα πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής του Παγκόσμιου Ιστού, ελέγχοντας ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ως εκ τούτου, η δομή αυτή αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πατριάρχης κάνει ανάλογα σχόλια για την πηγή των κακών στον πλανήτη. Πριν από δύο χρόνια είχε αποδώσει εν μέρει την άνοδο του «Ισλαμικού Κράτους» στην αυξανόμενη αποδοχή από τις κοινωνίες της ομοφυλοφιλίας, υποστηρίζοντας ότι πολλοί μουσουλμάνοι εγκαταλείπουν δυτικές χώρες για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ γιατί δεν θέλουν να είναι μέλη κοινωνιών που διοργανώνουν παρελάσεις Gay Pride.

Την ίδια χρονιά ο Κύριλλος είχε συγκρίνει με τη λογοκρισία στη ναζιστική Γερμανία τις απόπειρες «φίμωσης» κληρικών που τάσσονται κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων, ενώ το 2015 είχε ευχηθεί να χάσει η Ρωσία στο διαγωνισμό της eurovision δηλώνοντας «αηδιασμένος» από τις «τραγουδίστριες με τα γένια» αναφερόμενος στη νίκη της Αυστριακής Κοντσίτα Βουρστ.

Πηγή: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ