2019-01-09 11:58:49
Φωτογραφία για Με άγριες διαθέσεις έφτασε η «Υπατία» - Σφοδρές χιονοπτώσεις σε βόρεια και δυτική Ελλάδα
Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν περιφερειακά της πόλης, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», που επηρεάζει όλη τη χώρα επισκέπτεται και τη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά.

ΠΗΓΕΣ - ΦΩΤΟ: thestival, thessnews, voria, evianews, ant1news

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας αυτή την ώρα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.Σε ανακοίνωση του κεντρικού Δήμου τονίζεται ότι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών.


Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο, υπογραμμίζεται. Χθες, σε Γυμνάσιο του Ευόσμου ένας 14χρονος μαθητής έσπασε το πόδι του, όταν γλίστρησε στον παγωμένο προαύλιο του σχολείου του, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν -εξάλλου- στην Ημαθία, όπως στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Και στην Ήπειρο χιονίζει σε όλους τους νομούς από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τα προβλήματα να περιορίζονται στην κίνηση των οχημάτων και στη λειτουργία σχολείων, στους περισσότερους δήμους.

Στα Ιωάννινα δε λειτουργού σήμερα τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και τα δικαστήρια.

Χωρίς ρεύμα η Εύβοια - Διακοπή νερού στη Χαλκίδα

Πολλά προβλήματα δημιούργησε ο χιονιάς στην Εύβοια. Από νωρίς χθες το βράδυ χιόνιζε στο δήμο Ερέτριας και αμέσως εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Αρκετά νοικοκυριά στον Δήμο είναι χωρίς ρεύμα, όπως αναφέρει το evianews.

Χωρίς νερό έχουν μείνει αρκετές περιοχές στη Χαλκίδα για πολλές ώρες.

Μεγάλα προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν με το χιονιά πολλές γειτονιές της Χαλκίδας.

Η διακοπή οφείλεται σε διακοπή ρεύματος στις γεωτρήσεις η οποία έγινε αργά χθες το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
starxeiamas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ