2019-01-10 11:39:35
Φωτογραφία για Η Ελλάδα μέσα στις υποψήφιες χώρες να ξεσπάσει θανατηφόρα επιδημία
Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις συμπεριλαμβάνει

την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που μπορεί να ξεσπάσει θανατηφόρα επιδημία.

Μεταξύ των χωρών που μπορεί να χτυπηθεί από μία θανατηφόρα επιδημία και συγκεκριμένα την Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα, είναι η Ελλάδα...

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις και η οποία είχε ως αντικείμενο τις περιοχές του πλανήτη που μπορεί να ξεσπάσει ο επόμενος ιός ζίκα ή κάποιος άλλος παρομοίων διαστάσεων.

Οι ερευνητές λοιπόν έφτιαξαν έναν θερμικό χάρτη που δείχνουν που μπορεί να εξαπλωθεί κάποιος ιός, βάσει των ζώων που μπορεί να τον μεταφέρουν.

Για παράδειγμα συμπέραναν πως ο κίτρινος πυρετός και ο ζίκα μπορεί να ξεσπάσουν στη Νότια Ασία και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, ενώ η Βόρεια Αμερική κινδυνεύει από τον ίο του Δυτικού Νείλου.


Όσον αφορά την Ευρώπη τώρα, όπου βρίσκεται η χώρα μας, κινδυνεύει περισσότερο από την Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα.

Συνολικά στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications εξετάστηκαν 10.400 είδη πουλιών και 5.400 θηλαστικά.

«Χρειαζόμαστε αυτή την τεχνική μοντελοποίησης, προκειμένου να κατανοήσουμε τους πιθανούς “οικοδεσπότες” ενός ιού σε φυσικό περιβάλλον. Η έρευνα είναι σημαντική τόσο για την παγκόσμια υγεία, όσο και για την διατήρηση της άγριας πανίδας», είπε ο καθηγητής, Christine Kreuder Johnson
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ