2019-01-10 15:45:14
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Κρίσιμη η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα
Στο πλαίσιο των επαφών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την οικονομία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας». «Και γι αυτό θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας και να  ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλής πρόσβαση της στις αγορές».

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του «ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας». «Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών, ενώ από πλευράς Ν.Δ. συμμετείχαν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών και Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής του Γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ