2019-01-11 13:30:52
Φωτογραφία για Συναγερμός για νέους ύποπτους φακέλους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 08:15 σήμερα, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος, όμοιος με αυτούς που απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Ο φάκελος ανέγραφε στα αγγλικά «Αντιπρύτανης» χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης. Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομία και την ύποπτη αλληλογραφία αναμένεται να παραλάβει η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με παραλήπτη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αλλά και ο Πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων φακέλων. Δύο τέτοιοι φάκελοι έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας. Υπάλληλοι άνοιξαν τους φακέλους του ιδρύματος που περιλάμβαναν διαφημιστικό υλικό. Αρχικά το περιεχόμενο δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 09:00 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.


Στο ΤΕΙ Λαμίας βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα στο υπαλληλικό δυναμικό.

Ένας ακόμη φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος, εντοπίστηκε το πρωί και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ήδη η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και να τον μεταφέρει στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του. Στη σχολή έχουν κληθεί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και για παν ενδεχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ