2019-01-11 13:30:42
Φωτογραφία για Ροδος: Καταδικάστηκε 46χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό
Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 46χρονο Ροδίτη, που παρίστανε τον αστυνομικό καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει 58.000 ευρώ με διάφορες απάτες!

 

Όπως είναι γνωστό, ο 46χρονος κατηγορούνταν για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος, για τα οποία τον Μάρτιο του 2018 είχε κριθεί ένοχος (όπως κατηγορούνταν) από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) το οποίο  χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για κάθε κακουργηματική πράξη και δύο έτη φυλάκισης για την πλημμεληματική, δηλαδή κατά συγχώνευση 13 έτη κάθειρξης, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Χθες κατά την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 46χρονο για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 6 ετών και για δύο πλαστογραφίες σε βαθμό πλημμελήματος για τις οποίες του επιβλήθηκε ένα έτος φυλάκιση για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.


Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.

 

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ένας εκ των θυμάτων και με αφορμή αυτό άρχισε η διερεύνησή της.

Σύμφωνα με την κακουργηματική δικογραφία που σχηματίστηκε ο 46χρονος Ροδίτης,  παρουσιάζονταν συστηματικά ως αστυνομικός Ειδικής Υπηρεσίας και με πρόσχημα την παροχή διευκολύνσεων αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά!

 

Ο συγκεκριμένος μοίραζε υποσχέσεις, ότι δηλαδή θα τους τακτοποιούσε φορολογικές και άλλες υποθέσεις με το αζημίωτο.

Πιο συγκεκριμένα, άλλες φορές παρουσιάζονταν ως αστυνομικός της οικονομικής αστυνομίας, άλλες ως ορκωτός λογιστής και άλλες ως στέλεχος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Ζητούσε χρήματα για παράβολα που τάχα κατέθετε, μοίραζε διάφορα έγγραφα ως πλαστές βεβαιώσεις και πολλά άλλα.

 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του, παρουσία Εισαγγελέα, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο «απάτης», έχοντας στη διάθεσή του από ειδικά έγγραφα-εξουσιοδοτήσεις έως και μεταλλικό σήμα της Αστυνομίας.

Ο εν λόγω δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές Αρχές πριν από 15 χρόνια, όταν και πάλι είχε διαπράξει διάφορες απάτες στο νησί της Ρόδου.

 

Τότε παρουσιάζονταν ως... ειδικός διαμεσολαβητής – λογιστής που θα τακτοποιούσε διάφορες υποθέσεις που είχαν συμπολίτες μας με το δημόσιο και άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, το 2003, είχε διαπράξει και πάλι διάφορες απάτες (20 στο σύνολό τους) και είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια.

 

Η δράση του για την υπόθεση που εκδικάστηκε χθες στο δικαστήριο, τερματίστηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2017, όταν ένα από τα θύματά του ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Τότε κλείστηκε ραντεβού σε καφετέρια και όταν έφθασε εκεί, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για έρευνα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού και από τα στοιχεία που είχε στον υπολογιστή του, τις καταθέσεις και διάφορα άλλα, εντοπίστηκαν οι παραπάνω περιπτώσεις απάτης.

 

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται:

Η διάπραξη απάτης, το καλοκαίρι του 2016, όταν εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε συμπολίτη μας, δείχνοντάς του «προκήρυξη»  της αστυνομίας η οποία τάχα ζητούσε οδηγό για τον γερανό της αστυνομίας. Η... εξυπηρέτηση που θα έκανε για την πρόσληψη, κόστισε 1.000 ευρώ.

Στις 31.1.17 συστήθηκε σε έναν  άλλον πάλι ως αστυνομικός της οικονομικής υπηρεσίας και πήρε από συμπολίτη μας 3.134 ευρώ για να τακτοποιήσει χρέος που είχε στην εφορία!

 

Τον Οκτώβριο του 2016 πήρε 1.700 ευρώ για να βοηθήσει συγγενικό του πρόσωπο συμπολίτη μας υποσχόμενος την πρόσληψή του, λόγω της θέσης του στην αστυνομία.

Πριν τρία  χρόνια πάλι παρίστανε αστυνομικό και πήρε από γυναίκα 3.760 ευρώ για να τα βάλει σε τράπεζα της Γερμανίας με υψηλό επιτόκιο!

Τον Σεπτέμβριο του 2016  πήρε 1000 ευρώ για να ενοικιάσει το κυλικείο της αστυνομίας.

 

Τον Ιούνιο 2016 ως αστυνομικός τάχα του...  εσωτερικών υποθέσεων πήρε  500 ευρώ  αρχικά και μετά άλλα 1.500 για δικαστικές αποφάσεις σε βάρος συμπολίτη μας, που θα έσβηνε.

Το 2015 έκανε διάφορες απόπειρες  ενώ  το 2012 κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 3.500 ευρώ ως  ταμίας σε σύλλογο γονέων σχολείου της περιοχής μας.

Το 2014 πήρε 32.000 ευρώ τμηματικά για να διαγράψει χρέος συμπολίτη μας  στην εφορία.

Τέλος, το 2016 πήρε 6.000 ευρώ για να βάλει χρήματα στη Γερμανία και μετά για να μειώσει τις οφειλές στο ΤΕΒΕ από συμπολίτισσά μας!

 

Πηγή: rodiaki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ