2019-01-15 15:48:52
Φωτογραφία για Η δραστική μείωση αποδοχών των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και αποστράτων
Μέσα σε 9 χρόνια (2009-2018) τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έχουν υποστεί δραστική μείωση των αποδοχών τους, που κυμαίνεται από 60%-65%. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση ευρίσκονται οι απόστρατοι που αναγκάζονται (όσοι μπορούν) σε άλλη εργασία.

Χωρίς διάθεση υπερβολής, οι κατώτεροι αξιωματικοί και... οι υπαξιωματικοί (από Λοχίας μέχρι και Ταγματάρχης) αντιμετωπίζουν πλέον και πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Για παράδειγμα, ένας Λοχαγός που υπηρετούσε στα σύνορα, το 2009 είχε συνολικά μηνιαίες αποδοχές 1.634 ευρώ. Σήμερα, Λοχαγός, παντρεμένος με δύο παιδιά, που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, σε Λόχο Προκαλύψεως δίπλα στον ποταμό Έβρο, λαμβάνει συνολικά τον μήνα 923 ευρώ. Από αυτά δίνει 300 ευρώ για ενοίκιο στο διαμέρισμα. Να προσθέσουμε κοινόχρηστα, φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό, χαράτσια κ.λπ., περίπου 400 ευρώ τον μήνα. Το διαθέσιμο εισόδημά του είναι περίπου στα 200-250 ευρώ τον μήνα.


Με αυτά καλείται να συντηρήσει την τετραμελή οικογένειά του (φαγητό και ένδυση κ.λπ.), δεδομένου ότι η σύζυγός του, μένοντας στην Ορεστιάδα, δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα της και είναι υποχρεωτικά άνεργη (το παράδειγμα είναι πραγματικό). Όμως, από αυτόν τον αξιωματικό απαιτεί η στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή η ελληνική πολιτεία, να βρίσκεται καθημερινά (δεν εξαιρούνται γιορτές και αργίες) στον Λόχο του, πολλές φορές επί 24ώρου βάσεως, να είναι ετοιμοπόλεμος και να έχει υψηλό ηθικό αυτός και οι στρατιώτες του.

Η καραμέλα της πολιτικής ηγεσίας στα δικαιολογημένα παράπονα των Στρατιωτικών είναι ότι υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και ότι οι πρωτοδιόριστοι καθηγητές στη μέση εκπαίδευση αμείβονται με 680 ευρώ τον μήνα. «Δυνατό επιχείρημα», αλλά θα ήταν ολοκληρωμένο, αν παράλληλα ανακοίνωναν και τις συνολικές αποδοχές των βουλευτών, των χιλιάδων συμβούλων των υπουργών ή τις αποδοχές των διορισμένων σε ειδικές θέσεις από την κυβέρνηση.

Βέβαια, αποκρύπτουν το γεγονός ότι ένας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με 14 χρόνια προϋπηρεσίας (δηλαδή, όσα και ο Λοχαγός) έχει μηνιαίο μισθό 1.187 ευρώ (δηλαδή, 264 ευρώ περισσότερα από τον Λοχαγό που είναι στην παραμεθόριο) και, φυσικά, έχει και τα «τυχερά» του με τα ιδιαίτερα μαθήματα, πολύ αναδουλειά τα Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι και πολλά άλλα (ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤRΑ NEWS 12/01/2019 - Πάντος Γεώργιος - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ