2019-01-16 19:45:20
Φωτογραφία για Πόνος στα νεφρά: Τι τον προκαλεί;
Ανάλογα με την αιτία, ο πόνος στα νεφρά μπορεί να εστιάζεται στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, ενώ μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί και στις δύο πλευρές.

Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες είναι:

Γενικευμένοι πόνοι ή οξύς πόνος που εμφανίζεται στην πλάτηΠυρετόςΕπώδυνη ούρηση (δυσουρία)Αίμα στα ούραΝαυτίαΈμετο

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της Mayo Clinic, υπάρχουν και άλλες ασθένειες των οποίων τα συμπτώματα μπορεί να «μιμηθούν» εκείνα ενός προβλήματος στα νεφρά.

Για παράδειγμα, η διάταση των μυών στην πλάτη, διάφορα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης (κατάγματα, αποστήματα), ο έρπης ζωστήρας, αλλά και ορισμένες γυναικολογικές παθήσεις.

Στην περίπτωση που ο πόνος γίνει πολύ έντονος, αυτό που γνωρίζουμε ως κολικό του νεφρού, οδηγεί επειγόντως τον ασθενή στο γιατρό. Το συνηθέστερο αίτιο είναι η απόφραξη του σύστοιχου ουρητήρα (του «σωλήνα» που ενώνει το νεφρό με την ουροδόχο κύστη), η οποία οδηγεί σε διάταση του νεφρού και έντονο πόνο.


Τα αίτια της απόφραξης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Mayo Clinic, μπορεί να είναι:

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματοςΛοιμώξεις των νεφρώνΠέτρες στα νεφράΚαρκίνος του νεφρούΘρόμβοι αίματος στα νεφρά (νεφρική φλεβική θρόμβωση)Πολυκυστική νόσος των νεφρών (εκ γενετής)Συγγενείς ανωμαλίες στο νεφρικό σύστημα με αποτέλεσμα την πλήρη ή μερική απόφραξη της ροής των ούρωνΦάρμακα ή τοξίνες που βλάπτουν τους ιστούς στα νεφράΑιμορραγία στα νεφρά, όπως από διεισδυτικό ή αμβλύ τραύμα (διάσχιση των νεφρών)

Η διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα νεφρών (ή άνω κοιλίας αν υπάρχει αμφιβολία) και καλλιέργεια ούρων.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ