2019-01-19 11:03:12
Φωτογραφία για Σήμερα η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει σήμερα η Πάτρα αφού θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα κορυφωθούν το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού όλοι τους με καταγωγή από την Πάτρα κάνοντας δυναμική την παρουσία του πατρινού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα αρχίσει και το 54ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα σακούλας στους κυνηγούς.

Ο κρυμμένος θησαυρός φέτος θα μεταδίδεται μέσω live streaming ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες μέσα απότη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook.


Οι δράσεις θα αρχίσουν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη, που θα ενσαρκώσει ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος, να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης

Το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο. και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Παράλληλα η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Swingueira από τις 12 το μεσημέρι θα ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στις 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών.

Στο Δημαρχείο θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά θα αποτυπώσει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς δημιουργώντας την κατάλληλη αυθεντική ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 10 Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

 thebest.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ