2019-01-21 12:33:35
Φωτογραφία για Σε έξαρση η εποχική γρίπη στην Ελλάδα - Επανεμφάνιση του στελέχους Η1Ν1
Η αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης και οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί από αυτήν προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Η περίοδος Ιανουαρίου - Μαρτίου είναι αυτή κατά την οποία η γρίπη παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και φέτος, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιό της γρίπης και την προφύλαξη απ' αυτόν.

Από τις αρχές Οκτώβρη έως τα μέσα Ιανουαρίου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 21 άνδρες και 14 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 39 έως 90 έτη, με τα κρούσματα να οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 83 ετών και το κρούσμα οφείλεται στον ιό γρίπης τύπου Α.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και ένας θάνατος σε κρούσμα που δεν νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ. Κατά την εβδομάδα 07 - 13 Ιανουαρίου 2019, η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την αναμενόμενη για την εποχή.

Ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού τον οποίο κάποιοι αποφεύγουν.

Πηγή: news247.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ