2019-01-22 08:44:00
Φωτογραφία για Σύλληψη στρατιωτικού στον Έβρο: Η ΕΔΕ τρέχει - Σε 24 ώρες η απολογία του
Με την ΕΔΕ που διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για την σύλληψη του υπαξιωματικού του Στρατού Ξηράς στον Έβρο το μεσημέρι της Κυριακής, ήδη να τρέχει ο 37χρονος Αρχιλοχίας προετοιμάζεται για την απολογία του αύριο Τετάρτη. 

Επικεφαλής της έρευνας τίθενται τα στελέχη της 1η Μεραρχίας Πεζικού τα οποία μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης θα λάβουν κατάθεση και από τον 37 Αρχιλοχία. 

Είναι σαφές ότι κυρίαρχο ζήτημα παραμένει το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και η κοινή παρουσία του στη ΖΑΠ της περιοχής ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού.

Άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς όχι μόνο δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια απομάκρυνσης αλλά δεν είχε παράσχει την παραμικρή ενημέρωση για την μετάβασή του στον Έβρο.

Οι δυο άνδρες οποίοι εντοπίστηκαν από στρατιωτικό περίπολο στη ΖΑΠ ( ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως), κοντά στο προγεφύρωμα του Καραγάτς και στη συνέχεια συνελήφθησαν από την αστυνομία αφού διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν την ειδική άδεια και φέρονται να φωτογράφιζαν την περιοχή. 


Στη φωτογραφική μηχανή του στρατιωτικού βρέθηκαν, κατά πληροφορίες, φωτογραφίες και από ευαίσθητα σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος αλλά και από τα περάσματα της μεθορίου. 

Σε ότι αφορά τις νομικές διαδικασίες που κινήθηκαν, διεξήχθη προανάκριση, με τους δύο άνδρες να προχωρούν αμίλητοι με πολιτικά ρούχα μπροστά από φωτογράφους και δημοσιογράφους ενώ στη συνέχεια μπήκαν στα ενδότερα.

Από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονται πως δεν είναι κατάσκοποι και ότι έκαναν τουρισμό. Κατά πληροφορίες οι δυο συλληφθέντες έχουν "συνυπηρετήσει" σε hot spot της Ημαθίας.  

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ