2019-01-25 19:36:09
Φωτογραφία για Χ. Μάας: Νίκη για τη διπλωματία η Συμφωνία
Ως μια «καταπληκτική είδηση για την Ευρώπη» θεωρεί ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει: «Αποτελεί κι ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για αντικειμενικότητα, επιμονή και τόλμη στην πολιτική, είναι μια νίκη για την διπλωματία».

«Καλωσορίζω αυτές τις δημοκρατικές αποφάσεις σε Ελλάδα-Σκόπια. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας («Republik Nordmazedonien») στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τη Βόρεια Μακεδονία σε αυτόν τον δρόμο. Αυτή η διαδικασία κόστισε πολύ ιδρώτα και κάποιο δάκρυ. Οι υπεύθυνοι στην Αθήνα και στα Σκόπια, πρώτα από όλους ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός Ζάεφ, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να επιλύσουν επιτέλους τη διαμάχη για το ονοματολογικό. Η Συμφωνία αποτελεί κι ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για αντικειμενικότητα, επιμονή και τόλμη στην πολιτική. Και είναι μια νίκη για τη διπλωματία».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ