2019-01-26 19:53:56
Φωτογραφία για ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Αυξάνονται οι θέσεις για χρόνο διοικήσεως ή ειδικής υπηρεσίας στο Στρατό Ξηράς
(Φωτό αρχείου kranosgr)

Το  ΓΕΣ μπορεί μερικές φορές να αργεί αλλά ακούει

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΓΕΣ μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ αποφάσισε πρόσφατα να αυξήσει τις θέσεις και τις υπηρεσίες όπου τα στελέχη θα εκτελούν «Χρόνο Δκσεως ή ειδικής υπηρεσίας» στο Στρατό Ξηράς.

Το εν λόγω πρόβλημα  είχε φτάσει μέχρι και στα έδρανα της βουλής με δυο επίκαιρες ερωτήσεις, που είχαν κατατεθεί από τους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνο Μπαργιώτα, Βουλευτή  Λάρισας, https://kranosgr.blogspot.com/2018/05/blog-post_55.html  καθώς και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας , https://kranosgr.blogspot.com/2018/05/blog-post_801.html , που είχαμε δημοσιοποιήσει από τους πρώτους, ενώ βασικός πρωτεργάτης του θέματος, υπήρξε ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ και πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΣΠΕΛ, Ίλαρχος Γιώργος Κυλινδής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σχετική ικανοποίηση από τα στελέχη διότι με τις τελευταίες τροποποιήσεις «Τ17,Τ18 και τώρα Τ19» αυξάνονται σημαντικά κάποιες θέσεις – καθήκοντα , ακόμη και στο εσωτερικό, όπου τα στελέχη μπορούν πλέον να εκτελούν  «Χρόνο Δκσεως ή ειδικής υπηρεσίας» αλλά  ταυτόχρονα αναρωτιούνται γιατί τελικά το ΓΕΣ δεν προβαίνει σε μια επιτελική μελέτη ώστε να αντιμετωπισθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα και αντί αυτού προβαίνει κατά  τακτά χρονικά διαστήματα σε Προσθήκες –Τροποποιήσεις της εν λόγω ΠαΔ ;

 Μια λύση θα ήταν η εναρμόνιση της ΠαΔ 4-25/2005/ΓΕΣ με τους Π.Ο.Υ ( Πίνακες Οργάνωσης) των μονάδων ( όπως προτείνεται και στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών).  Το πρόβλημα είναι εντονότερο από ότι μας αναφέρουν τα στελέχη στους βαθμούς του Υπολοχαγού έως και του Ταγματάρχη
. Το πρόβλημα σίγουρα όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα δεν προέκυψε από την παρούσα ηγεσία αλλά από την Τροποποίηση που έγινε στην εν λόγω ΠαΔ το 2014 «Τ11». Αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης ήταν να μειωθούν πάρα πολύ οι θέσεις ειδικά στο εσωτερικό της χώρας .

Αρκετές οικογένειες στρατιωτικών μπορούν πλέον να γλιτώσουν την ταλαιπωρία  της μετάθεσης διότι δύναται να εκτελέσουν τον απαιτούμενο  «Χρόνο Δκσεως ή Ειδικής Υπηρεσίας» για  προαγωγή στον επόμενο βαθμό  στις μονάδες που ήδη υπηρετούν. Επίσης θα εξοικονομηθούν και αρκετά κονδύλια. Σίγουρα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότερα χρήματα τα οποία να δοθούν για συντήρηση – επισκευή ή και κατασκευή νέων δομών στέγασης. Αυτό θα επιτυγχανόταν εάν γινόταν ο εναρμονισμός της ΠαΔ 4-25/2005/ΓΕΣ με τους Π.Ο.Υ ( Πίνακες Οργάνωσης) των μονάδων. Τότε θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο οι θέσεις.        

Άλλωστε τι αξία έχουν οι  Π.Ο.Υ ( Πίνακες Οργάνωσης) των μονάδων εάν δεν συμβαδίζουν με τις διαταγές;

(Φωτό αρχείου kranosgr)
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ