2024-05-13 17:30:31
Φωτογραφία για Σημαντικό γεγονός για την Δράμα τα εγκαίνια του σιδηροδρομικού Μουσείου της Πόλης
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια. Θετικός δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ για το τουριστικό τρένο Δράμας – Ξάνθης -Στιγμές θαυμασμού και συγκίνησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας

xronikadramas.gr

Με πλήθος κόσμου και φίλους του σιδηροδρόμου από τη Δράμα αλλά και όλη την Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια του Μουσείου Τρένων Δράμας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. Την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έκανε ο πρόεδρο του ΜΕΑΣ Ήφαιστος Δράμας, Παναγιώτης Μακρόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννης Γραμματίδης. Χθες Κυριακή, δεύτερη ημέρα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

Τα εγκαίνια ήταν η κορύφωση μιας προσπάθειας χρόνων των ανθρώπων του Ηφαίστου, που εργάστηκαν με μεράκι ακούραστα αλλά και επίμονα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 Ο πρόεδρος του ΜΕΑΣ Ήφαιστος, Παναγιώτης Μακρόπουλος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο, η έλευση του προέδρου του ΟΣΕ στα εγκαίνια του μουσείου, ο οποίος έδωσε ελπίδες για το μέλλον του Σιδηροδρόμου και είπε τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια του Ηφαίστου, που μετά το Μουσείο Τρένων, έχει στόχο τη δημιουργία του Σιδηροδρομικού Πάρκου αλλά και να καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια για για την επαναλειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού με επιβατικά δρομολόγια και να θέσει σε λειτουργία το πολυσυζητημένο τουριστικό τρένο στη γραμμή Δράμας – Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννης Γραμματίδης, είπε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου Τρένων της Δράμας, είναι πάρα πολύ σημαντική
. «Είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα, που μας χάρισε ο Ήφαιστος και η Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών. Έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά τη συντήρηση του μνημειώδους σιδηροδρομικού υλικού, που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση όλων μας».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ