2019-01-31 14:26:24
Φωτογραφία για Τζανακόπουλος: Προσβλητική η στάση της αντιπολίτευση για τον κατώτατο μισθό
Της Συμφωνίας των Πρεσπών υπεραμύνθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, λέγοντας ότι είναι «ιστορικής σημασίας» που σηματοδοτεί την νίκη του πολιτικού θάρρους και του σεβασμού στην ιστορία του τόπου έναντι στον τυχοδιωκτισμό, την πατριδοκαπηλία και το εμπόριο του μίσους.

Όπως είπε απομένει η κύρωση του πρωτοκόλλου εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ρηματική διακοίνωση στα Σκόπια θέτοντας αυτομάτως σε ισχύ την τροποποίηση του Συντάγματος και την αλλαγή του ονόματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και σημείωσε ότι αναπροσαρμόζονται τόσο οι τριετίες όσο και 24 επιδόματα. «Δεν είναι απλά φαιδρός αλλά και εξόφθαλμα προσβλητικός ο τρόπος που τοποθετούνται τα κόμματα που συνυπέγραψαν το 2012 τη μείωσή του κατά 22% και την καθιέρωση του υποκατώτατου, μειωμένου κατά 32%. Είναι προσβλητικό απέναντι στους εργαζόμενους και κυρίως στους νέους. Αναδεικνύει το μίσος για τον κόσμο της εργασίας αυτών που έβαλαν την χώρα στην κρίση».

Σε ότι αφορά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου ο Δημ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι επιβεβαίωσε ότι η χώρα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. «Κάποιοι μεμψιμοιρούν. Είναι αυτοί που υπερηφανεύονται για την έξοδο στις αγορές με επιτόκιο 4,95% το 2014 και οι οποίοι λίγους μήνες μετά, όταν προσπάθησαν να ξαναβγούν στις αγορές ''βρήκαν τοίχο''».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ