2019-02-04 15:24:35
Φωτογραφία για Διατήρησε λευκά τα δόντια σου με αυτές τις τροφές!
Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε κατάλευκα δόντια, αλλά μπορεί αυτό να γίνει χωρίς να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά στον οδοντίατρο;

Κι όμως, υπάρχουν και άλλες λύσεις πολύ πιο οικονομικές και υγιεινές (με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια) τις οποίες σου δίνουμε ευθύς αμέσως.

Διάβασε παρακάτω ποιες τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις ολόλευκα δόντια:

Μήλο: Ένα μήλο την ημέρα… και τον οδοντίατρο τον κάνει πέρα. Η τραγανή υφή του και η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό αυξάνει την παραγωγή σάλιου και ξεπλένει το στόμα σου από τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την πλάκα η οποία οδηγεί στον αποχρωματισμό των δοντιών σου.Ξηροί καρποί:Πέρα από τα μήλα μπορείς να μασήσεις μερικούς ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια και σουσάμι) οι οποίοι επίσης παράγουν σάλιο που ξεπλένει το στόμα σου από τα βακτήρια.Φράουλα: Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ το οποίο δρα ως φυσικό στυπτικό που βοηθάει στη διάσπαση των λεκέδων που βρίσκονται στην επιφάνεια των δοντιών. Έξτρα tip: Αν θέλεις να έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να λιώσεις 1-2 φράουλες, να τις ανακατέψεις με λίγη μαγειρική σόδα και να τρίψεις με το μείγμα τα δόντια σου.


Πράσινα λαχανικά:Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες βοηθούν πολύ στη λεύκανση των δοντιών. Από την άλλη μεριά, η υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου που έχουν τα σκούρα πράσινα λαχανικά (όπως είναι το λατρευτό μπροκολάκι) προστατεύει τα δόντια από τα οξέα που βρίσκονται στα αναψυκτικά και στα ανθρακούχα ποτά. Τέλος, αν αγαπάς το σέλινο, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις πως βοηθάει και στη λεύκανση των δοντιών σου. Λόγω του ότι είναι δύσκολο στο μάσημα αυξάνει την παραγωγή σάλιου το οποίο με τη σειρά του καθαρίζει τα δόντια σου από τα βακτήρια.Κρεμμύδι: Μπορεί να μην είναι τέλειο για την αναπνοή σου, αλλά η αντιβακτηριακή του δράση προλαμβάνει τη δημιουργία πλάκας στα δόντια σου. Το μόνο πρόβλημα είναι πως πρέπει να το τρως ωμό για να έχει την αντιβακτηριακή δράση που θέλεις. Βάλ’ το σε σάντουιτς ή στη σαλάτα σου όσο πιο συχνά γίνεται.Λεμόνι: Αυτό που μπορείς να κάνεις με το λεμόνι είναι να στάξεις μερικές σταγόνες σε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Άπλωσε την πάστα στα δόντια σου και τρίψ’ τα με το μείγμα. Άφησε το μείγμα να δράσει για 2-3 λεπτά και ξέπλυνε καλά τα δόντια σου. Μην ξεχαστείς και το αφήσεις πάνω από 5 λεπτά γιατί μπορεί να κάνεις κακό στο σμάλτο τους.

Οι λύσεις είναι πολλές και το καλό είναι πως μπορείς να τις εφαρμόσεις όλες μαζί. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και θα σε απελευθερώσει. Μπορείς να χαμογελάς όλο το χρόνο χωρίς να σκέφτεσαι πώς δείχνουν τα δόντια σου γιατί απλά θα δείχνουν καταπληκτικά.

Πηγή: keepup.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ