2019-02-04 15:19:28
Φωτογραφία για Ηχηρή “προειδοποίηση” του ΓΕΣ στην Άγκυρα, λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν
Του Στρατιωτικού Συντάκτη Χρήστου Μαζανίτη

Όπως θυμόμαστε όλοι, εκεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε μία είδηση που άγγιζε τα όρια του αστείου ότι η Τουρκία ανέπτυξε δήθεν κάτι βαλλιστικούς πυραύλους Bora στην περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι είχαν εμβέλεια 270 χιλιόμετρα και μπορούσαν να πλήξουν την Αθήνα. 

 Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, λοιπόν, όχι μόνο δεν μπήκαν στην διαδικασία να απαντήσουν στα τουρκικά μυθεύματα αλλά δίνουν στην δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από την πρόσφατη άσκηση στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μία ιδιαίτερη φωτογραφία, που έχει την σημασία της, αφού συμπέφτει μόλις  λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία. 

 Είναι ο εκτοξευτής κατευθυνόμενων βλημάτων MLRS ο οποίος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΓΕΣ πλέον έχει αναπτυχθεί σε διάφορα ελληνικά νησιά! Τι σημαίνει αυτό;


 Το εξηγούν οι δύο χάρτες, που δημοσίευσε το έγκυρο περιοδικό Πτήση και Διάστημα και που παρουσίασε στον ΑΝΤ1 ο στρατιωτικός συντάκτης Χρήστος Μαζανίτης.

 Στον πρώτο, στο σχετικό βίντεο, βλέπετε ότι αυτές οι πυραυλικές συστοιχίες μπορούν να επιφέρουν καίρια πλήγματα σε μεγάλο βάθος της Τουρκίας. 

 Στον δεύτερο - εξίσου ενδιαφέροντα χάρτη – υπάρχουν και οι πύραυλοι Scalp που μπορούν να εκτοξεύσουν τα Mirage  της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν χτυπήσουν κρίσιμες υποδομές στην ενδοχώρα τεμαχίζοντας την Τουρκία. 

 Μόλις μία εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς φαίνεται ότι θέτει με πολύ ηχηρό τρόπο την πολιτική που θα ακολουθήσει επί θητείας του έναντι της Τουρκίας.
kranosgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ