2019-02-05 08:15:28
Φωτογραφία για Ξανά στο προσκήνιο το ελληνικό ενδιαφέρον για τις φρεγάτες Bel@hara
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Προηγήθηκαν δύο σημαντικές συναντήσεις με αξιωματούχους της Γαλλίας

Με δύο σημαντικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα δύο μόλις ημερών, τις τελευταίες ημέρες, αναθερμάνθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον της Γαλλίας για τα εξοπλιστικά των Γαλλία, ιδίως για το Πολεμικό Ναυτικό και την προοπτική αποκτήσεως από αυτό σύγχρονων γαλλικών φρεγατών.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οι δύο σημαντικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ήταν καθοριστικής σημασίας για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος αυτού, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, ήταν οι ακόλουθες:

• Στις 31 Ιανουαρίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στο πλαίσιο της εκεί πραγματοποιηθείσας διήμερης άτυπης συνόδου των Υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, λόγω της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Γαλλίας, Ευάγγελου Αποστολάκη και Florence Parly, κατά την οποία «εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», όπως σημειώνεται επισήμως στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΑ
. Πρακτικώς αυτό «μεταφράζεται» στη διερεύνηση – σε πολιτικό επίπεδο – «λύσεως» για το θέμα της αποπληρωμής των σύγχρονων φρεγατών ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνολογίας stealth, τύπου “Bel@hara”, που έχουν προταθεί και ενδιαφέρουν άμεσα το ΠΝ.

• Την 1η Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Σχεδιασμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ, με υψηλόβαθμα στελέχη της αντίστοιχης γαλλικής DGA (Direction General d’Armaments), για  τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης και στελέχη της συναντήθηκαν με στελέχη της DGA, που με επικεφαλής τον Στρατηγό Th. Carlier, Διευθυντή της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων της DGA είχαν έλθει στην Αθήνα. «Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών», όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ