2019-02-05 20:23:14
Φωτογραφία για Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Αθηνών με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο

κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη. Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Αρχηγό του Σώματος παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός.

         Κατά την συνάντησή μας τέθηκαν στον κ. Αρχηγό τα κατωτέρω ζητήματα που κατά τη γνώμη μας είναι τα κυριότερα που απασχολούν τους συναδέλφους – μέλη της Ένωσής μας:

Κενές οργανικές θέσεις Υπηρεσιών που ανήκουν διοικητικά στη Γ.Α.Δ.Α. Άμεση Δράση, Δ.Α.Ε.Α., Μεταγωγών, Τροχαία, Τμήματα Ασφαλείας, Αστυνομικά Τμήματα, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια δε δύνανται να διεκπεραιώσουν βασικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους αστυνομικούς, αφού ταυτόχρονα οι υπηρεσιακές ανάγκες έχουν κατακόρυφα αυξηθεί.Αποσπασμένοι από την Αττική σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας
. Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι παραμένουν αποσπασμένοι στην Επαρχία, ακόμα και για 2 με 3 χρόνια.Μη τήρηση του Π.Δ. 394/2001 (Χρόνος Εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού)Μη τήρηση του Π.Δ. 173/2013 (Έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση)Μη έγκαιρη ανακοίνωση των μέτρων, ακόμα και εκείνων που είναι από μήνες γνωστά, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται τα Π.Δ. του χρόνου εργασίας.Ανάγκη εξορθολογισμού των μέτρων Τάξης, Ασφάλειας κλπ. Ο μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών της Δημόσιας Ασφάλειας ενισχύει καθημερινά την Κρατική Ασφάλεια και τα Επίσημα με αποτέλεσμα να μην απασχολούνται στο αντικείμενο της Υπηρεσίας τους και οι Υπηρεσίες τους να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν ούτε τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.Σταθερές φυλάξεις: Διμοιρίες, Περιπολικά και Δίκυκλα της Άμεσης Δράσης και Ομάδες της Ο.Π.Κ.Ε. διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας σε ακίνητους στόχους κατά παράβαση του Π.Δ. 141/1991 και της Υπουργικής Απόφασης 7001/1994. Καμία απόδοση ευθυνών σε εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα για τη μη τήρηση των ανωτέρω προβλεπομένων. Ανάγκη σύστασης του Τμήματος Ακίνητων Στόχων της Υ.Π.Α.Α. & Ε.Σ. , όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 178/2014.Τροποποίηση του Π.Δ. 75/2016 ως προς τις διατάξεις που δεν επιτρέπουν στους νεοεξερχόμενους όλων των βαθμών να τοποθετούνται στη Δ.Α.Ε.Α. και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.Έλλειψη σε βασικά υπηρεσιακά είδη (οχήματα, εξοπλισμός, αναλώσιμα, ατομικά εφόδια), λόγω της προβληματικής έγκρισης δαπανών.Αστυνομία χωρίς ασφαλείς επικοινωνίες.Καθαριότητα.Συνθήκες Υγιεινής και Ασφαλείας στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών (Διεύθυνση Αλλοδαπών, Αστυνομικά Τμήματα κλπ.)Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού με Μ.Μ.Μ.

        Η συζήτηση ήταν διεξοδική και σε καλό κλίμα. Παρόλα αυτά τα περισσότερα θέματα χρονίζουν, αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν.

      Για τα θέματα της καθαριότητας και της μετακίνησης των αστυνομικών με τα Μ.Μ.Μ. ενημερωθήκαμε ότι η καθυστέρηση υπήρξε λόγω γραφειοκρατίας  και καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να επιλυθούν.

     Εμείς από την πλευρά μας επιμείναμε στην ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής αλλά και του εξορθολογισμού των καθημερινών μέτρων στα οποία οι συνάδελφοι διατίθενται, όπως επίσης και στην αναλογικότητα των μέτρων αυτών μεταξύ των Υπηρεσιών αφού παρατηρείται το φαινόμενο υπερτροφικές Υπηρεσίες να μην συνδράμουν καθόλου ενώ ατροφικές να συνδράμουν τα μέγιστα. Συγκεκριμένα, πέραν του εργασιακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτές οι δύο προαναφερθείσες Υπηρεσίες, υποχρεώνουν άλλες (Ο.Π.Κ.Ε., Άμεση Δράση, Τροχαία) να καλύπτουν τα κενά τους με αποτέλεσμα πλήθος συναδέλφων να απασχολείται σε καθήκοντα για τα οποία δεν έχει εκπαιδευτεί, ούτε έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό κυρίως όμως δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της υπηρεσίας τους.

         Επιπρόσθετα τονίσαμε την έλλειψη αξιόπιστων ασυρματικών επικοινωνιών οι οποίες δυστυχώς εδώ και χρόνια εκθέτουν σε συνεχή κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων μας, χωρίς να δίνεται ποτέ ουσιαστική λύση.

         Τέλος εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για τον αυξημένο αριθμό θέσεων που προκηρύχθηκαν κατά το πρόσφατο Συμβούλιο μεταθέσεων του Α.Ε.Α. και αφορούσε τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2019, ένα επανειλημμένο αίτημα της Ένωσής μας όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διά του Προέδρου της και διά του εκπροσώπου της στο Συμβούλιο.

          Εμείς δεν πιστεύουμε, από την πλευρά μας, ότι κάποιος διαθέτει μαγικό ραβδί και θα λύσει τα πάντα ως δια μαγείας, αλλά όπως τονίσαμε και στην Ηγεσία αν τα ζητήματα αυτά δεν επιλυθούν στο μεγαλύτερο τους μέρος δε θα μπορούμε ποτέ να μιλάμε για πραγματική αστυνόμευση, σοβαρές εργασιακές συνθήκες και επαγγελματισμό, αλλά μόνο για φιλότιμο και τύχη.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ