2019-02-06 12:51:39
Φωτογραφία για ΥΠΕΣ – 3Κ: Έρχεται ρύθμιση για διενέργεια προσλήψεων και εντός της προεκλογικής περιόδου
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια θα εντάξει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι για λόγους επειγουσών αναγκών των δήμων, οι διορισμοί των οριστικά επιτυχόντων της 3Κ/2018 ώστε να μπορούν να γίνουν και εντός της προεκλογικής περιόδου που ισχύει απαγόρευση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι με νομοθετική ρύθμιση μπορούμε για να ξεφύγουμε από την αναστολή προσλήψεων που προβλέπεται για την προεκλογική περίοδο, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «το ΑΣΕΠ θα συνηγορήσει σε αυτό για να μην ενταχθούμε στην διαδικασία της αναστολής».

Υπενθυμίζουμε ότι για τον διορισμό των οριστικά επιτυχόντων απαιτούνται περίπου 2 με 3 μήνες. Κι αυτό γιατί οι μόνιμα διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους εντός προθεσμίας, τα οποία θα ελεγχθούν από τις διευθύνσεις προσωπικού, ώστε να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού τους από τους δημάρχους
. Αν τα τελικά αποτελέσματα βγουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, οι δήμαρχοι μπορεί να μην έχουν προλάβει να υπογράψουν τις διαπιστωτικές και να πέσουν πάνω στην απαγόρευση των προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά στις 26 Αρπιλίου εφόσον οι δημοτικές εκλογές γίνουν στις 26ης Μαΐου.

Ακόμη, όμως και η διαδικασία να συντμηθεί, με βάση την έως τώρα πρακτική, θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να έχει ολοκληρωθεί και να έχουν υπογραφεί οι διαπιστωτικές πράξεις των δημάρχων έως την 26η Απριλίου (σ.σ. μόλις 40 ημέρες από την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων), οπότε με βάση τη νομοθεσία απαγορεύονται λόγω εκλογών οι προσλήψεις στους δήμους.

Αν, λοιπόν, δεν έχει γίνει ο διορισμός των οριστικά επιτυχόντων μέχρι την 26η Απριλίου, τότε, με βάση τη νομοθεσία, η διαπιστωτική πράξη θα πρέπει να υπογραφεί από τις νέες δημοτικές Αρχές που θα εγκατασταθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, ο διορισμός αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο και βλέπουμε.

Πλέον όμως με τη ρύθμιση του ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο όλα των παραπάνω θέματα λύνονται και η διαδικασία των προσλήψεων μπορεί να προχωρήσει κανονικά.
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ