2019-02-07 11:37:04
Φωτογραφία για Καταγγελία σε βάρος διοικητή και αξιωματικού αστυνομικού τμήματος της Αττικής Αυτός δεν είναι πατέρας; δεν έχει παιδιά; Γιατί...
Την υπόθεση την γνωρίζουμε από τα μέσα. Και ειλικρινά μας προκάλεσε αλγεινή όσο και δυσάρεστη έκπληξη ότι ένας αξιωματικός, προφανώς της υπηρεσίας κι ένας

διοικητής τμήματος εθελοτύφλησαν και διέγραψαν μπροστά στο γράμμα του νόμου (εάν υπάρχει), το πνεύμα του, τον αλτρουισμό και κυρίως την έγνοια για ένα κοριτσάκι που κυριολεκτικά αφέθηκε στον δρόμο.

Έχουμε την ψευδαίσθηση και θα τη διατηρούμε όσο περισσότερο ζωντανή, ότι ένας διοικητής τμήματος και οι υπ' αυτόν, διατηρούν πρώτα και κύρια το κεκτημένο της ανθρωπιάς, ειδικά απέναντι στο συνάνθρωπο και πολύ δε περισσότερο όταν αυτό έχει επίδραση στην ψυχή ενός παιδιού. Πώς θα το πείσετε αύριο καλοί μας κύριοι με τις επωμίδες και τα παράσημα ότι λειτουργείτε εν ονόματι του νόμου; 

Πως και με ποιο τρόπο θα διαγράψετε από τη συνείδηση αυτού του παιδιού και πιθανόν και άλλων παιδιών, τη σκιά από τη μπότα της επιβολής του νόμου που εξισώνει, ισοπεδώνει και διαμελίζει; Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε. Θα μας επιτρέψετε να έχουμε άλλη άποψη και φυσικά αντίδραση έναντι και απέναντι στην αναλγησία.


ΥΓ: Ολόθερμα συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στην επικεφαλής, στους αξιωματικούς και στους αστυνομικούς της ΔΕΕ.

του Γιώργου Καραϊβάζ

Διαβάστε την περιπέτεια και τα δεινά μιας μικρούλας. Όχι της μητέρας της. Αλλά εξ' αυτής και κυρίως εξαιτίας του αστυνομικού συμπεριφορισμού. Τουλάχιστον (κατά την κρίση μας) αδιανόητο. 

Σου στέλνω κάποια πράγματα για την κατάσταση μου και για το συμβάν το προχθεσινο. Εγώ είμαι σε διάσταση με τον πρώην σύζυγο μου από το 2014. Το 2017 έκανα ασφαλιστικά μέτρα γιατί ήταν βίαιος καθώς και για την διατροφή και την επιμέλεια της μικρής μου. Το Μάρτιο του 2017  λοιπόν έγινε το δικαστηριο όπου ο πρωην σύζυγος μου δεν ήρθε και δικάστηκε ερήμην. Το δικαστήριο όμως έβγαλε και επιμέλεια και διατροφή. Τον Νοέμβριο του 2017 κατέθεσα αγωγή η οποία δικάστηκε τον Μαιο του 2018 όπου αυτός πάλι δικάστηκε ερημην.

Τον Οκτώβριο του 2018 και 4 χρονιά μετά ο εν διαστάσει συζυγος μου αποφάσισε να ζητήσει επικοινωνία με την μικρή καθώς και να ασκήσει έφεση στην αγωγή για την διατροφή που είχε βγάλει.

Μετά την αίτηση του για επικοινωνία που ζήτησε 4 χρόνια μετα , υπάρχει προσωρινή απόφαση για την επικοινωνία του με την μικρή από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα. Σε όλο αυτό το διάστημα γίνονται συνεχώς απειλές κατα εμού από αυτόν, ότι θα με σκοτώσει , ότι θα μου κάψει το αμάξι , με βρίζει , με κατηγορεί στην μικρή , κάνει παράβασεις δικάστικης απόφασης γιατί η απόφαση ορίζει συγκεκριμένη οικία για να κοιμάται η μικρή όταν την έχει και αυτός δεν την τηρεί ποτε , όταν έχει την μικρή της κλείνει το κινητό που της έχω δώσει για να μην ερχεται η μικρή σε επαφή μαζί μου , πολλές φορες δεν έρχεται να την πάρει και άλλες φορές δεν θέλει να πηγαίνει η μικρή. Θέλω να σου πω ότι μέχρι και όπλο μου είχε τραβήξει παλιότερα. Οδηγεί χωρίς δίπλωμα θέτοντας την ζωη της μικρής σε κίνδυνο καθώς και έχω κάνει και μήνυση για αρπαγή ανηλικου παλιοτερα γιατι του την είχα δωσει για κάποιες μέρες χωρις να έχει δικαιωμα επικοινωνιας και δεν μου την επεστρεφε και πολλά άλλα.Εδώ και 2 μήνες λοιπόν για την όλη κατάσταση είναι ενημερωμένο και το τμήμα του ..... καθώς για όλες τις παραβάσεις και τις απειλές που δέχομαι υπάρχουν έγγραφα και μηνύσεις καθώς και καταδιώξη που τον έχουν πιάσει χωρις δίπλωμα. Επίσης έχω κάνει και καταγγελία στην τροχαία για το γεγονος αυτό.

Μεγαλώνω μόνη μου την 7χρονη κόρη μου χωρίς βοήθεια από κανέναν αφού έχω χάσει τον μπαμπά μου και αφού η μητερα μου ειναι καρκινοπαθης. Δουλεύω 15 ωρες την ημέρα για να προσφέρω τα πάντα στην κόρη μου. Φοβάμαι για την ζωη μου πολλές φορές και δυστυχώς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέυγω σαν νόμιμη πολίτης στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσω την βοηθεια τους .Είτε σε συστάσεις που ζητώ να του κάνουν είτε με την μήνυση . 

Προχτες λοιπον την ώρα που μου έφερε την μικρή στο σπίτι τον συνέλαβε το περιπολικό για μήνυση που υπάρχει εις βαρος του για μη καταβολή διατροφής καθώς και του έκοψε και κλήση γιατί οδηγούσε πάλι χωρις δίπλωμα με το παιδί μέσα. Εκείνη την στιγμή λοιπόν οι αστυνομικοι μου ζητησαν να μπω στο περιπολικο και εγω με το παιδι και να τους ακολουθησω γιατι ο πρωην συζυγος μου είπε πως θα μου κάνει και αυτός μήνυση και οι αστυνομικοι είπαν πως επειδη το είπε προφορικα θα πρεπει να παω και εγω. Και έτσι με υποχρεωσαν να τους ακολουθησω και εγω με την μικρη παρολο που δεν εκκρεμουσε κατι εναντιον μου.

Πηγαμε λοιπον στο ΑΤ .... την Δευτερα 4/03 στις 20:05. Οπου εκεί εγω κατέθεσα και μηνυση για εκθεση ανηλικου σε κινδυνου λόγω του διπλώματος. Σου τονίζω πως η αμεση δραση τον ειχε καταγραψει καθως και οτι εκκρεμουσε καταγγελια απο την τροχαια για αυτο.  Από την ώρα λοιπόν που τελείωσα μέχρι και 00:00 με κρατούσε ο αξιωματικος υπηρεσιας Κος......στο τμήμα χωρις να έχω κάποια κατηγορία εις βάρος μου όπου δεν με άφηνε να φύγω γιατί ο πρωην άντρας μου σκεφτοταν αν θα μου κάνει ψευδη κατα μήνυση για την μηνυση που ειχα κανει περι μη καταβολη διατροφης . Στην συνέχεια με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε πως ο πρωην αντρας μου θα προβει σε ψευδη καταμηνυση  σε περίπτωση που δεν αποσυρω την μήνυση για εκθεση ανηλικου σε κίνδυνο.   Εννοειται πως εγω δεν την απέσυρα γιατι είναι ακρως επικινδυνο να βαζει την ανηλικη κορη μας σε αυτοκινητο χωρις διπλωμα, ασφαλεια και ότι αλλο ισως υπήρχε. Ετσι ο κυριος ..... μου ειπε τότε πως θα συλληφθω. Εκεινη την στιγμη του εδειξα ολα τα χαρτια και ολες της δικαστικες αποφασεις και του ειπα πως δεν λεω ψεμματα. Ομως αυτος αρκεστηκε στο οτι του ειπε ο πρωην αντρας μου οτι λεω ψεμματα κια οτι υπαρχει καινουργια αποφαση και πως αυτη που εχω δεν ισχυει. Πως εχει κανει εφεση και πως λεω ψεμματα.Εδώ να σου τονίσω πως η έφεση που έκανε ήταν στην διατροφή της αγωγής και όχι των ασφαλιστικών που ίσχυε από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Αυγουστο του 2018 όπου εκδόθηκε η απόφαση της αγωγής.Σε όλο αυτό το διάστημα λοιπόν μου έχει καταβάλλει μόνο 2 διατροφές από τις 10 που αφορουν την απόφαση των ασφαλιστικών. Παρολαυτα ο Κος ...... δεχτηκε να καταγραψει την μηνυση του και να με συλλαβει χωρις να ζητησει κανενα εγγραφο που να αποδεικυει οσα λεει ο πρωην συζυγος μου.

Του εξηγησα λοιπον πως δεν μπορει να γινει αυτο γιατι ημουν με την ανηλικη κορη μου που μολις πριν λιγο την είχα δωσει σε μια γειτόνισα να την κρατησει για λιγο. ΤΟ παιδι ήταν σε τραγικη κατασταση καθως εκλαιγε και πως η μικρη δεν εχει μεινει ποτε αλλου και πως δεν μπορω να διακυνδυνεψω την υγεια του παιδιού μου.

Η απαντηση του λοιπον ήταν πως δεν τον ενδιαφερει και πως θα φωναξει την προνοια και το χαμογελο του παιδιου για να παρει την ανηλικη κορη μου. Ετσι πηρα τον δικηγορο μου , ο οποιος τον παρακαλεσε να καλεσει τον εισαγγελεα προκειμενου εαν ειναι εφικτο να φυγω λογω της μικρης που ηταν κυριολεκτικα στον δρομο. Ετσι ο αξιωματικος υπηρεσιας Κος ..... είπε πως δεν έχει τον βαθμό να παρει τον εισαγγελεα και πως δεν μπορει να ενοχλησει τον διοικητη του για κατι που δεν ηταν σοβαρο λογω ωρας και πως ο εισαγγελεας δεν θα ασχοληθει με κατι τετοιο και θα τους χωσει γκαζια αν τον ενοχλησουν. Επισης σε παλιοτερη μου αναζητηση βοηθειας απο τον συγκεκριμενο αξιωματικο υπηρεσιας μου ειχε πει πως δεν ειναι τσιρακι δικο μου για να τρεχει πισω μου σε καθε τετοια περιπτωση. Οπου ο διοικητης ειναι ενημερωμενος και για εκεινο το περιστατικο .

Επισης είπε στον δικηγορο μου πως αφου θελω τοσο πολυ να φυγω η μονη λύση είναι να αποσυρω την μηνυση για την εκθεση ανηλικου αλλιως το παιδι θα καταληξει στην προνοια. Μετα απο πιεση του δικηγορου μου λογω αναγκης της μικρης και μονο, ο αξιωματικος μας ειπε οτι καλεσε τον διοικητη του ΑΤ ...... ο οποίος ήταν ανενδοτος  και του είπε πως δεν προκειται να παρει κανεναν εισαγγελεα και πως θα παραμεινω εκει και πως αν υπαρχει θεμα με το παιδι να καλεσει το χαμογελο ή την προνοια.

Αυτο ειχε ως αποτελεσμα το παιδι μου να ταλαιπωρηθει ενα ολοκληρο βραδυ σε ενα ξενο σπιτι , χωρις ρουχα , γιατι ουτε αυτο δεν μου επετρεψαν απο το τμημα να παω με συνοδεια να παρω ρουχα να τα παω στο παιδι μου για να παει σχολειο την αλλη μερα παρολο που τους παρακαλεσα και για αυτο , πηγαινοντας νηστικο και αυπνο στο σχολειο του που ειναι ολοημερο και εγω να ταλαιπωρηθω σε ολη την διαδιακασια του αυτοφορου για μια μηνυση που πηραν χωρις κανενα εγγραφο που να αποδεικνυει αυτα που ελεγε ο πρωην συζυγος μου και αφου γνωριζαν την ολη κατασταση που εγω η ιδια τους ζηταω βοηθεια 2 μηνες τωρα. Δημιουργηθηκε προβλημα στην δουλεια μου που έλειψα και το παιδι μου συνεχισε να ταλαιπωρειται μεχρι την ωρα που γυρισα εγω στο σπιτι αφου ηταν με ξενους ανθρωπους, νυστικο , αυπνο και χωρις καθαρα ρουχα εδω και 2 μερες.

Δεν καταλαβα ποτε γιατι ο συγκεκριμενος διοικητης δεν μπηκε καν στον κοπο και αρνηθηκε να κανει απλα και μονο ενα τηλεφωνο στον εισαγγελεα βαρδιας παρολο που γνωριζε όχι μονο την κατασταση μου , τις απειλες που δεχομαι , τις δικαστικες αποφασεις που εχω , πως ο αξιωματικος υπηρεσιας του, πηρε μηνυση χωρις αντιστοιχα εγγραφα , γνωριζοντας καλα πως η μηνυση που μου εκανε ηταν μονο για να με τρεξει ο πρωην συζυγος για ενα ακομα καψονι αλλα και γιατι υπηρχε ενα ανηλικο παιδι στον δρομο. Αυτος δεν ειναι πατερας? δεν εχει παιδια? Ταλαιπωρει μια μανα που γνωριζει οτι δεν ειναι παρανομη , εχοντας προσκομισει τα παντα στο τμημα, ενημερωνοντας τον 2 μηνες τωρα για την ολη κατασταση και για τα προβληματα που εχει απο εναν πατερα που εμφανιστηκε 4 χρονια μετα ,  για τον κινδυνο που αντιμετωπιζει μια απροστατευτη μανα με το παιδι της ?

Αντι λοιπόν ο Διοικητης αυτός να προστατεψει εμενα και το ανηλικο παιδι μου , όχι μονο λογω θεσης που ειναι υποχρεωμενος αλλα επειδη ειναι και αντρας και ισως και συζυγος και πατερας , τι κάνει??? Σερνει μια απροστατευτη γυναικα και μανα στα αυτοφορα με χειροπεδες , αποτυπωτα , βανακια με ολους τους σεσημασμενους , αλλοδαπους, εγκληματιες , εχοντας μια γυναικα απο τις 7 το πρωι μεχρι αργα το απογευμα μεσα σε μια κλουβα με χειροπεδες και τοσους κινδυνους και ταλαιπωροντας επι 2 μερες ενα ανηλικο μωρο 7 ετων αφηνοντας το στους δρομους νυστικο και αυπνο με την απειλη της προνοιας και του χαμογελου του παιδιου? Γιατι????Με γνωρίζει και από χθες? εχει προσωπικα μαζί μου? με το παιδι μου? μας φερθηκε ετσι γιατί?

Ενας αστυνομικος πρεπει να προστατευει τους πολιτες του και ειδικα τα παιδια και οχι να κανει καταχρηση εξουσιας για δικά του συμφεροντα. Τι συμφερον ειχε απο ολο αυτό? Θα το δεχοταν στην γυναικα του και στο παιδι του? Γιατι αρνήθηκε να κανει το καθηκον του και να μας προστατεψει με μολις ενα και μονο τηλέφωνο 1 λεπτου...Γιατι???
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ