2019-02-10 12:16:28
Φωτογραφία για Η Apple διορθώνει το Facetime bug και αποζημιώνει τον 14χρονο που το ανακάλυψε
Η Apple κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες τις τελευταίες εκδόσεις του iOS και του macOS, οι οποίες και διορθώνουν το πολύ σημαντικό bug με το Facetime, το οποίο έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα διαθέσιμες είναι οι εκδόσεις iOS 12.1.4 και macOS Mojave 10.14.3 (18D109) οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία περιλαμβάνουν τη διόρθωση όχι μόνο του γνωστού bug αλλά και ενός ακόμη για το οποίο φυσικά η εταιρεία δε δίνει περισσότερα στοιχεία.

Ως γνωστόν, το bug επέτρεπε και κάποιον να πραγματοποιήσει μια ομαδική Facetime κλήση και να κρυφακούσει τον συνομιλητή του, ακόμα και αν αυτός αποφάσιζε να μην απαντήσει την κλήση ή δεν ήταν κοντά στη συσκευή. Μόλις έγινε γνωστό το όλο θέμα, η Apple προχώρησε σε άμεση διακοπή λειτουργίας των ομαδικών Facetime βιντεοκλήσεων, οι οποίες ήταν απενεργοποιημένες μέχρι σήμερα προκειμένου κανείς να μη μπορεί να αναπαράγει το bug τουλάχιστον μέχρι τη διόρθωσή του από την εταιρεία.


Παράλληλα με την κυκλοφορία των νέων iOS και macOS, η Apple γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην αποζημίωση του 14χρονου Grant Thompson από την Αριζόνα, ο οποίος είναι και ο πρώτος που ανακάλυψε το bug ενημερώνοντας άμεσα την εταιρεία, χωρίς όμως η Apple να πραγματοποιήσει κάποια άμεση κίνηση. Μάλιστα όπως αναφέρει το Reuters, εκτός από τη χρηματική αποζημίωση που αντιστοιχεί σε κάθε περίπτωση αναφοράς σημαντικών bug, η Apple «θα συμβάλει στην εκπαίδευση του Thompson με ένα πρόσθετο δώρο» χωρίς αυτό να γίνεται γνωστό.

Ο 14χρονος Grant Thompson που ανακάλυψε το Facetime bug μαζί με την μητέρα του Michele Thompson

Αν και περισσότερες πληροφορίες για τη χρηματική αποζημίωση δεν έχουν γίνει γνωστές, είναι γνωστό ότι η Apple προσφέρει έως και 200.000 δολάρια σε όσους αναφέρουν προβλήματα ασφάλειας σε προϊόντα και υπηρεσίες της. Το 2016 διοργάνωσε εκδήλωση καλώντας ερευνητές ασφάλειας απ' όλο τον κόσμο να βρουν σχετικά προβλήματα, με τον 19χρονο Luca Todesco να προχωρά σε επιτυχημένο jailbreak του iPhone 7. Αντίστοιχα το Facebook, αποζημίωσε με 10.000 δολάρια ένα 10χρονο παιδί από τη Φινλανδία το οποίο βρήκε
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ