2019-02-10 21:31:29
Φωτογραφία για Ενημερωτικά επανυπολογισμού συντάξεων: Τι παραβάσεις αναμένονται να επιβεβαιωθούν με την ανάρτηση τους
Ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο Συντονιστικού 3 ΕΑΑ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη

Παραβάσεις που αναμένεται να επιβεβαιωθούν, με την ανάρτηση των νέων ενημερωτικών επανυπολογισμού των συντάξεων:

1) Πριν από οποιανδήποτε επανυπολογισμό θα έπρεπε να προηγηθεί η διόρθωση όλων των συντάξεων, σύμφωνα με την απόφαση του συμβούλιου επικρατείας, την επαναφορά δηλαδή των περικοπών των Ν. 4051 & 4093 κάτι το οποίο, όπως θα διαπιστωθεί, δεν έγινε.

2) Ακόμα και στην εκδοχή ότι ο Ν. 4387/2016 εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, (ισχυρισμοί του υπουργείου) όφειλε να διορθώσει και να αναπροσαρμόσει την Εισφορά Αλληλεγγύης (αν όχι να την καταργήσει τελείως) στα νέα μειωμένα ποσά της σύνταξης, το οποίο ούτε αυτό έκανε.

3) Δεν έγινε η εξίσωση των παλαιών συντάξεων με τις νέες και τον νέο Νόμο!! Καθώς, τυχόν προβλεπόμενες θετικές διαφορές, αυτές χορηγούνται όχι όπως οι νέες και με την έναρξη του νόμου, αλλά… μετά από 8 χρόνια!!


4) Ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων, δεν είναι παρά το εφεύρημα για να παρακάμψουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς τριάμισι χρόνια μετά (Ιούνιος 2015) ούτε η απόφαση του ΣτΕ τηρείται, αλλά ούτε ο 4387/2016 για όσους (από τον νόμο αυτό) έχουν θετικές διαφορές εφαρμόζεται.

Με απλά λόγια, ο επανυπολογισμός γίνεται με ελλιπή στοιχεία, δεν συμπεριλαμβάνονται τα ακριβή στοιχεία κάθε συνταξιούχου χωριστά, δηλαδή δεν υπολογίζουν σωστά όλες τις επιπλέον εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 30, με αποτέλεσμα τα εμφανιζόμενα ως νέα ποσά να υπολείπονται τόσο των νέων όσο και του νέου νόμου (!) Με τις υγείες μας…
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ